Hujšanje z delnim nadomeščanjem beljakovin z MAP

Facebooktwitter

Dr G. D’Andrea (2001) je v devetmesečnem poizkusu preučeval učinke hujšanja z MAP (skupina 5 oseb) v primerjavi s hujšanjem na klasičen način (5 oseb). Shujševalna kura je trajala tri mesece, v naslednjih šestih mesecih pa sta bili obe skupini brez diete, a sta upoštevali priporočila za zdravo prehrano.

Skupina, ki je  hujšala na klasičen način, je po devetih mesecih v celoti spet pridobila v času diete izgubljeno težo. Skupina, ki je v prvih treh tednih hujšanja uporabljala MAP, pa se je v šestih mesecih po hujšanju le malo poredila (+ 2%) in je imela devet mesecev po začetku diete še vedno cca 12,5% nižjo težo kot pred shujševalno kuro (moški 11%, ženske pa 14% manj kot prej).

Navodila za hujšanje z MAP dobite na spletni strani http://www.institut-o.com/hujsanje-z-map.html

Literatura:  

D’Andrea, G.: Terapia delle obesità: studio comparato di 10 casi clinici trattati con  MAP (SON Formula™) e terapia omotossiologica versus ORLISTAT (XENICAL 120 mg Roche), Atti del 3º Congresso S.E.N.B., La Med. Biol., Nº 3/2001, Suppl., str. 5-9.

Produkti: OKA (angl. MAP)
Kakovost spremembe: izboljšanje
Starost: Ni podatka
Vrsta primera: Rezultat raziskave
22/06/2014
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN

OBVESTILO!

Na tej strani uporabljeni izrazi  MAP, probiotiki EM in FHES niso komercialna imena dopolnil, pač pa označujejo le določene tipe produktov. Konkretni produkti teh tipov so se v času spreminjali. Nekatera pričevanja so bila pridobljena v preteklosti ali pa v tujini z nekoliko drugačnimi variantami produktov teh tipov, kot so sedaj v prodaji v Sloveniji. Na tej spletni strani objavljene informacije so zgolj informativnega značaja. V primeru bolezni ali nosečnosti so za svetovanje pri prehrani pristojni le zdravniki. Avtor ne prevzema odgovornosti za uporabo tu objavljenih informacij v zdravstvene namene.

Dr. Iztok Ostan

OBVESTILO!
Na tej strani uporabljeni izrazi  OKA, probiotiki EM in FHES niso komercialna imena dopolnil, pač pa označujejo le določene tipe produktov. Konkretni produkti teh tipov so se v času spreminjali. Nekatera pričevanja so bila pridobljena v preteklosti ali pa v tujini z nekoliko drugačnimi variantami produktov teh tipov, kot so sedaj v prodaji v Sloveniji. Na tej spletni strani objavljene informacije so zgolj informativnega značaja. V primeru bolezni ali nosečnosti so za svetovanje pri prehrani pristojni le zdravniki. Avtor ne prevzema odgovornosti za uporabo tu objavljenih informacij v zdravstvene namene.

Dr. Iztok Ostan
close-link