Izkušnja z MAP na Ljubljanskem maratonu

Facebooktwitter

Bližal se je start Ljubljanskega maratona; za menoj je bilo že nekaj mesecev tekaških priprav. Še 14 dni, sem si rekel, in se odpeljal k svoji partnerki, ki živi v drugem kraju. Bil sem že pošteno utrujen od napornih treningov, zato sem si  vzel  nekaj dopusta za počitek in spremembo okolja, obenem pa sem nameraval še malo potrenirati za »dan D«. Moja partnerka mi je na kratko predstavila beljakovinski dodatek OKA (optimalno kombinacijo aminokislin), in ker me je stvar sila zainteresirala, sem si temeljito prebral zloženko in poln odločnosti in optimizma sem ji predlagal, da odkupim polovico pošiljke. Seveda mi jo je prijazno odstopila. Tako sem vsako jutro  in večer 10 do 12 dni pred Maratonom jemal OKA – zjutraj pol ure pred treningom po štiri in zvečer po tri. Že po enem tednu sem čutil, da sem bolje regeneriran oziroma spočit. Tudi na treningih sem čutil nekako več zagona in moči. Tako sem zadnje štiri dni pred Ljubljanskim maratonom povečal jutranjo dozo na šest tablet zjutraj in večerno na štiri.

Prišel je dan Maratona. Dobre pol ure pred startom sem  vzel osem tablet OKA. Že nekaj dni pred maratonom sta se mi splošna moč in počutje izboljševala, tako da sem imel pred tekom zelo dober občutek. Tako sem tudi odločno in hitro startal, mogoče kar malo prehitro. Moji časi so bili na 5 kilometrov 20 minut in na 10 kilometrov 40 minut, na polovički 1:27 in na 30 kilometrov 2:06 . Na koncu mi je malo zmanjkalo moči za čas pod tremi urami, verjetno zaradi prehitrega začetka. Moj končni čas pa je bil kljub temu odličnih 3:01:19, kar je za 10 minut hitreje od mojega lanskoletnega rezultata na Ljubljanskem maratonu, ko sem tekel 3:11. Niti v sanjah nisem pričakoval tako dobrega časa, saj sem tako pri petinpetdesetih postal državni prvak v svoji starostni kategoriji, kar se mi do sedaj v moji desetletni tekaški karieri še ni zgodilo. Tudi v cilju maratona sem se dokaj hitro regeneriral in počutje se mi je kmalu normaliziralo, za razliko od prejšnjih maratonov, ko sem potreboval  več časa za regeneracijo.

Lep tekaški pozdrav.

 

 

Produkti: OKA (angl. MAP)
Kakovost spremembe: izboljšanje
Starost: Odrasli od 20-49 let
Vrsta primera: Pričevanje uporabnika
21/12/2015
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN

OBVESTILO!
Na tej strani uporabljeni izrazi  OKA, probiotiki EM in FHES niso komercialna imena dopolnil, pač pa označujejo le določene tipe produktov. Konkretni produkti teh tipov so se v času spreminjali. Nekatera pričevanja so bila pridobljena v preteklosti ali pa v tujini z nekoliko drugačnimi variantami produktov teh tipov, kot so sedaj v prodaji v Sloveniji. Na tej spletni strani objavljene informacije so zgolj informativnega značaja. V primeru bolezni ali nosečnosti so za svetovanje pri prehrani pristojni le zdravniki. Avtor ne prevzema odgovornosti za uporabo tu objavljenih informacij v zdravstvene namene.

Dr. Iztok Ostan
close-link