Kako FHES pomaga zmanjšati možnosti razvoja degenerativnih bolezni – Mnenje dr. Meyersa

Facebooktwitter

Zdravnik dr. Ron Meyers je prvi sistematično preizkušal učinke FHES v klinični praksi in je svoje ugotovitve tudi prvi objavil v knjižni obliki. Tu je njegovo razmišljanje o tem, kako FHES pomaga zmanjšati možnost razvoja štirih razširjenih degenerativnih bolezni:

Rak

Raziskave kažejo, da ljudje, ki se hranijo z živili, bogatimi z antioksidanti, redkeje zbolijo za rakom. Škoda, ki jo povzročajo prosti radikali, povzroča uničevanje DNK, kar poveča možnosti mutacije celic. Čim večkrat se te spremembe pojavijo, tem večja je verjetnost, da naš obrambni sistem ne bo prepoznal rakave spremembe na celici in bo tako dopustil, da se ta razraste. Pomanjkanje kisika prav tako spodbudi karcinogene celice k rasti.

Srčna obolenja
V študiji Zdravstvenega središča Univerze Maryland (Medical Center of University Maryland) so poskusne osebe pojedle zelo masten obrok – jajca s klobaso in zajetno porcijo ocvrtega krompirja. Raziskava je pokazala, da je ta obrok za štiri ure oslabil delovanje srčne žile. Če so tik pred obrokom zaužile dvajsetkratno količino dnevno priporočljive doze vitaminov A in C, pa teh posledic ni bilo. Raziskovalci so sklepali, da so antioksidanti v vitaminih vezali nevarne stranske produkte (proste radikale), ki nastanejo ob presnovi maščob. Prav prosti radikali, če jih ne nevtraliziramo, sčasoma povzročijo zamašitev arterij. Patrick Flanagan trdi, da si z zaužitjem 250 miligramske kapsule FHES priskrbite prav toliko antioksidantov, kot bi jih dobili z 10.000 kozarci sveže stisnjenega naravnega pomarančnega soka (brez kalorij).

Artritis
Vemo, da so za napredujočo degeneracijo sklepov v veliki meri odgovorni prosti radikali. Pri nekaj pacientih sem po uživanju FHES opazil napredek pri celjenju poškodovanega tkiva in sklepov, kar pripisujem njihovi boljši znotrajcelični oskrbi s kisikom. Resda doslej nisem opazil, da bi poškodbe povsem izginile, pač pa se je degenerativni proces upočasnil in bolečine so se zmanjšale. Potrebno bo še več raziskav, da bi ugotovili, ali je možno doseči regeneracijo poškodovanih sklepov.

Sladkorna bolezen
Ob prvih kliničnih preizkusih uporabe FHES smo pri nekaterih bolnikih, pri katerih se je razvila sladkorna bolezen v odrasli dobi (diabetes tipa II), opazili zanimiv stranski učinek. Ne da bi spremenili odmerek inzulina, se je raven sladkorja v krvi pri nekaterih pacientih znižala. Domnevam, da je ob uživanju FHES zaradi dostavnega sistema Microcluster v celice vstopila povečana količina krvnega sladkorja – skupaj s kisikom, vodikom in ostalimi hranivi. Nek raziskovalec, s katerim sem razpravljal pred kratkim, pa meni, da nekateri bolniki zbolijo za diabetesom zaradi virusa, ki prizadene zmožnost trebušne slinavke za proizvajanje inzulina. Če ta teorija drži, potem FHES verjetno omogoči telesu, da se učinkoviteje bori proti temu virusu. Morda pa še vrsto let ne bomo izvedeli pravega odgovora.
Pomembno opozorilo: Pod nobenim pogojem ne poskušajte spremeniti svojega odmerka inzulina, ne da bi se o tem posvetovali s svojim zdravnikom. To bi lahko ogrozilo vaše življenje!

Če trpite zaradi katere od naštetih degenerativnih bolezni, vzemite to knjižico s seboj k svojemu zdravniku, da vas bo lahko vodil glede na vaše specifične potrebe. Če ste podvrženi kemoterapiji, vedite, da lahko FHES, zaradi svojega močnega delovanja na proste radikale, teoretično nevtralizira tudi nekatere njene učinke. O tem se posvetujte s svojim zdravnikom.

Vir:

Meyers, R. (2005). FHES. Flanaganov kremen, obogaten z vodikom. Ljubljana: Miró Gomsi – samozaložba.

 

 

Produkti: FHES
Kakovost spremembe: izboljšanje
Starost: Ni podatka
Vrsta primera: Pričevanje zdravnika
10/10/2014
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN