»Kako si ti čudežno shodil!«

Facebooktwitter

Sem 68-letni upokojenec z dolgoletnimi izredno pozitivnimi izkušnjami z jemanjem optimalne kombinacije esencialnih aminokislin.

S trdim delom sem ustvaril uspešno privatno firmo, ki sem jo pred nekaj leti prepustil sinovom. Do leta 2009 sem bil zelo aktiven, optimističen, poslovno uspešen, vendar tudi stalno pod stresom, ki se je z leti le še stopnjeval. Nato je tako rekoč čez noč prišlo do zloma. Nekega jutra nenadoma nisem več mogel hoditi, v nogah me je mravljinčilo. Sin me je moral po stopnicah odnesti iz hiše, da me je lahko odpeljal v Klinični center.

Ugotovili so, da sem izgorel in imam vnetje centralnega živčnega sistema. Nekaj dni sem ostal v bolnici; dobival sem vitamine B-kompleksa. Domov sem se vrnil z berglami. Čez tri tedne so se težave ponovile. Fantje so me morali spet odnesti do avta in odpeljati v bolnico. Zdravili so me z Medrolom, vendar se je kot stranski učinek pojavila huda sladkorna bolezen. Medrol so seveda ukinili, začel sem jemati inzulin in še naprej užival vitamine B-kompleksa. Težave so se še naprej ponavljale, še posebno ob vsakem prehladu je prišlo do ponovnega zagona bolezni. Prsti na nogah so bili čisto mrtvi in ravno iztegnjeni – sploh nisem mogel hoditi po prstih. Roke pa so bile tako omrtvičene, da sem se na stranišču komajda uspel obrisati.

Čez kakega pol leta sem naletel na gospo, ki mi je svetovala predavanja dr. Ostana. Odločil sem se, da preizkusim OKA in ugotovil, da mi zelo koristi. Moje stanje se je začelo tako izboljševati, da sem po pol leta že zmogel prehoditi kilometer brez bergel, česar si prej sploh nisem mogel predstavljati. Ves čas od začetka težav sem hodil na kontrolne preglede v Klinični center in ko sem si s pomočjo OKA že zelo opomogel, so to seveda tudi na kontrolnem pregledu opazili. Vprašali so me, kaj počnem, da so se mišice tako okrepile. Seveda sem jim povedal, kaj jemljem.

Najprej sem jemal po 8 tablet OKA na dan, odkar sem se okrepil, pa jemljem po 4 do 5 tablet na dan. V začetku, kakšnega pol leta, sem jemal tudi po tri kapsule FHES na dan.

Zdaj že sedem let ne potrebujem kontrolnih zdravniških pregledov. Tako sem si opomogel, da so se moji bližnji čudili, kako sem »čudežno shodil«. Včasih grem celo v hribe. Zelo sem vesel, da se je moje stanje tako izboljšalo, pa še brez zdravil. Tudi ko se občasno prehladim, se težave ne ponovijo.

V bolnici sem spoznal gospoda, ki je imel enake težave kot jaz: podobno stresno življenje in isto diagnozo – vnetje centralnega živčnega sistema. Zaradi beljakovinske podhranjenosti je vsak mesec intravenozno dobival beljakovine. Tudi on je začel jemati OKA in, kot jaz, ni več potreboval zdravniške pomoči. Občasno sva se še slišala po telefonu, zato vem, da se je tudi on ob jemanju OKA zelo okrepil.

En od mojih sinov, ki živi zelo stresno življenje, jemlje FHES za večjo odpornost in začel je tudi piti probiotik EM. Doslej je spil kakšne tri plastenke in se zelo dobro počuti.

 

Kakovost spremembe: izboljšanje
Starost: Stari 60 let in več
Vrsta primera: Pričevanje uporabnika
15/08/2018
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN