Optimalna kombinacija aminokislin OKA je sinu zelo pomagala pri zlomu gležnja

Facebooktwitter

Gospa M. mi je poslala vprašanje: Pred nekaj dnevi si je sin zlomil gleženj (gips bo imel vsaj 3 tedne) in zdaj sem pomislila, da bi mu dajala aminokisline OKA, ki jih priporočate. Zanima me glede doziranja, bo 5 tablet na dan OK? Star je skoraj 16, visok 173 cm, težek okoli 60 kg.

Svetoval sem ji, naj sin prve 2-3 tedne raje jemlje višji dnevni odmerek: 2 x po 3 ali še raje 2 x po 4 tablete. Enak odmerek priporočam tudi v času fizioterapije, če je finančno prezahtevno, pa takrat  vsaj 5 tablet pol ure pred vadbo.

Čez tri tedne sem dobil od gospe M. naslednje sporočilo:

Pozdravljeni, gospod Ostan, zahvaljujem se vam za nasvet. Sin je imel včeraj kontrolo. Ob rentgenski sliki so se čudili stanju gležnja, noga pa je tako dobro ohranjena, kot da je ne bi imel 3 tedne v gipsu. Gips so mu sneli, kost se fino zarašča, fizioterapija pa naj sploh ne bi bila potrebna. Zadnja dva tedna je jemal 2 x po 5 tablet na dan. Vzel jih je vsakič pol ure pred elektromagnetno terapijo na blazini Magus. Tako mislimo nadaljevati še ta mesec, da se gleženj dokončno zaraste. Še enkrat hvala in prijazen pozdrav.

 

Produkti: OKA (angl. MAP)
Kakovost spremembe: izboljšanje
Starost: Najstniki
Vrsta primera: Pričevanje uporabnika
09/06/2020
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN

OBVESTILO!

Na tej strani uporabljeni izrazi  MAP, probiotiki EM in FHES niso komercialna imena dopolnil, pač pa označujejo le določene tipe produktov. Konkretni produkti teh tipov so se v času spreminjali. Nekatera pričevanja so bila pridobljena v preteklosti ali pa v tujini z nekoliko drugačnimi variantami produktov teh tipov, kot so sedaj v prodaji v Sloveniji. Na tej spletni strani objavljene informacije so zgolj informativnega značaja. V primeru bolezni ali nosečnosti so za svetovanje pri prehrani pristojni le zdravniki. Avtor ne prevzema odgovornosti za uporabo tu objavljenih informacij v zdravstvene namene.

Dr. Iztok Ostan

OBVESTILO!
Na tej strani uporabljeni izrazi  OKA, probiotiki EM in FHES niso komercialna imena dopolnil, pač pa označujejo le določene tipe produktov. Konkretni produkti teh tipov so se v času spreminjali. Nekatera pričevanja so bila pridobljena v preteklosti ali pa v tujini z nekoliko drugačnimi variantami produktov teh tipov, kot so sedaj v prodaji v Sloveniji. Na tej spletni strani objavljene informacije so zgolj informativnega značaja. V primeru bolezni ali nosečnosti so za svetovanje pri prehrani pristojni le zdravniki. Avtor ne prevzema odgovornosti za uporabo tu objavljenih informacij v zdravstvene namene.

Dr. Iztok Ostan
close-link