Ošibelo srce upokojenega miličnika s Primorske

Facebooktwitter

Predstavila vam bom naše izkušnje z uživanjem MAP. Pisala bom o svojem očetu. Rojen je bil leta 1936. Je upokojeni miličnik.

V svoji aktivni dobi je bil prekomerno težak (cca 20kg), po upokojitvi in rednih kontrolah pri zdravniku zaradi povišanega krvnega pritiska pa se je zelo discipliniral in postopoma se je rešil prekomerne teže. Zdaj je zelo vitek. Z mamo imata zelo urejeno prehrano (zajtrk, kosilo, kavica s posladkom, večerja) in se tudi redno in veliko gibljeta.

Januarja 2009 je doživel srčni infarkt. Po hospitalizaciji in kasnejših preiskavah mi je zdravnica razložila, da mu deluje le ena četrtina srca, da je prišlo do odpovedi na žili ali več njih, ki oskrbujejo srce in da pri tem ne morejo pomagati.

Oče se je potem  z lastno voljo spravil v zavidljivo fizično aktivnost. Meni se je vedno zdelo, da pretirava in da ga bo vsak čas pobralo. V vsem tem času je aktiven pri lažjih kmečkih opravilih in če teh ni, gre na sprehod.

To, da je infarkt tako zelo prizadel njegovo srce, je seveda vidno pri celotnem fizičnem vtisu. Postopno pešanje, ki se vidi v hoji, glasu, barvi kože… Na začetku letošnjega poletja (konec maja ali v začetku junija) pa se je to pešanje drastično pospešilo. Kot bi ugašal pred našimi očmi. Noge je praktično vlekel za sabo in postajal je vedno bolj siv v obraz. Te spremembe so bile zelo nagle, zgodile so se v enem tednu. Spraševala sem se, ali je to konec… In takrat me je poklicala prijateljica iz Ankarana in mi povedala, da je bila na zelo zanimivem predavanju dr. Ostana. Govorila mi je o MAP. To mi je zbudilo spomin na članke v Auri izpred več kot desetih let… Poklicala sem številko distributerja in naročila MAP. Malo sem bila skeptična, ali bo oče to sprejel. Toda očitno je bil tako slaboten, da je zadoščala že obljuba, da bo mogoče delovalo.

Začeli smo s po dvema tabletama trikrat na dan in po nekaj dneh začeli stopnjevati, tako da je ob koncu prvega tedna oče že užival po 4 tablete trikrat na dan (skupaj 12).

Rezultat je naravnost osupljiv! Že po prvih desetih dneh se je oče dobesedno prerodil. Spet je zagnal samohodni mulčer in zdaj ga že celo poletje goni po brajdi. Nedavno sem opazila, kako poskočen je njegov korak, barva obraza je spet lepa in zdrava, glas pa je stabilen. Doziranje MAP smo obdržali na isti ravni (12 tablet na dan). Ker je postal oče tako živahen in zato na nek način tudi bolj naporen (je pozabljiv), sem svetovala mami, naj še ona uporablja MAP. Mama tako zdaj zaužije trikrat po dve tableti, skupaj torej 6 tablet na dan.

Učinek, ki ga ima MAP na mojega očeta, je presunljiv. Če le imam priložnost, to povem vsakemu, ki me je pripravljen poslušati.

Zahvaljujem se vam, dr. Ostanu še posebej, za vse dobro, ki ga s svojim vztrajnim, predanim in poštenim delom delite med nas.

 

Produkti: OKA (angl. MAP)
Kakovost spremembe: izboljšanje
Starost: Stari 60 let in več
Vrsta primera: Pričevanje uporabnika
18/09/2014
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN