Osteoporoza, kronične viroze in druge težave gospe Majde

Facebooktwitter

Kmalu mi bo 70 let. Pri zdravniških pregledih so mi postavili diagnozo: ponavljajoča se virusna obolenja, kronična degenerativna obolenja, prebavne motnje in začetek osteoporoze.

Redno telovadim, veliko hodim in se kar zdravo prehranjujem. Skrbim, da zadosti pijem. Kljub vsemu so me spremljali bolečine, povišan holesterol in nervoznost (vznemirljivost). Zaradi viroz (antibiotiki) sta bila ustna votlina in jezik povsem vneta. Nisem vedela, kako si pomagati.

Takrat, bilo je pred dobrim letom, sem izvedela za superživila.

Najprej sem začela uživati MAP. Prvi teden sem jemala po 6 tablet na dan (3×2). Že po enem tednu tako dopolnjene prehrane so bolečine izginile. Zatem sem znižala dozo MAP na 3 na dan (2 +1).

Čez nekaj mesecev sem prehrani dodala še probiotik EM. Sprva sem ga uživala trikrat na dan po 0,1 dl. Delovanje prebavnega trakta se je izboljšalo. Sedaj ga uživam praviloma dvakrat dnevno po 0,1 dl.

Nekako pred desetimi meseci sem v prehrano dodala še mineralni prah FHES. Jemljem ga po 2 kapsuli dnevno.  Veliko bolje se počutim. Manj se vznemirjam. Viroz ves ta čas nisem imela.

Medtem sem bila tudi na pregledu za osteoporozo. Meritve kostne mase so pokazale, da se je osteoporoza zmanjšala.

Kakovost spremembe: izboljšanje
Starost: Stari 60 let in več
Vrsta primera: Pričevanje uporabnika
04/09/2014
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN

OBVESTILO!

Na tej strani uporabljeni izrazi  MAP, probiotiki EM in FHES niso komercialna imena dopolnil, pač pa označujejo le določene tipe produktov. Konkretni produkti teh tipov so se v času spreminjali. Nekatera pričevanja so bila pridobljena v preteklosti ali pa v tujini z nekoliko drugačnimi variantami produktov teh tipov, kot so sedaj v prodaji v Sloveniji. Na tej spletni strani objavljene informacije so zgolj informativnega značaja. V primeru bolezni ali nosečnosti so za svetovanje pri prehrani pristojni le zdravniki. Avtor ne prevzema odgovornosti za uporabo tu objavljenih informacij v zdravstvene namene.

Dr. Iztok Ostan

OBVESTILO!
Na tej strani uporabljeni izrazi  OKA, probiotiki EM in FHES niso komercialna imena dopolnil, pač pa označujejo le določene tipe produktov. Konkretni produkti teh tipov so se v času spreminjali. Nekatera pričevanja so bila pridobljena v preteklosti ali pa v tujini z nekoliko drugačnimi variantami produktov teh tipov, kot so sedaj v prodaji v Sloveniji. Na tej spletni strani objavljene informacije so zgolj informativnega značaja. V primeru bolezni ali nosečnosti so za svetovanje pri prehrani pristojni le zdravniki. Avtor ne prevzema odgovornosti za uporabo tu objavljenih informacij v zdravstvene namene.

Dr. Iztok Ostan
close-link