Po dolgih letih težav me počasi spet vleče »v pogon«

Facebooktwitter

Za tablete OKA sem izvedela preko spleta, ko sem iskala vzroke za svoje zdravstvene težave. Kar vrstile so se. Pa naj začnem od začetka.

Napihovanje po skoraj vsaki hrani me je sicer spremljalo že od otroštva, a sem vse skupaj pripisovala genski zasnovi – tudi mama in tete so bile bolj trebušaste. Na vse te težave se v tolikih letih človek kar navadi in sem menila, da je to pač normalno zame. Mnogokrat sem si pomagala z Donatom, da mi je izpodrinilo zrak iz napihnjenega želodca.

Sicer sem bila do petdesetega leta dokaj zdrav človek. Potem pa … Z meno so se stvari drastično poslabšale. Najprej so mi odstranili žolčne kamne. Izboljšanje je bilo kratkotrajno; napihovanje se je nadaljevalo – celo po popiti vodi se mi je trebuh vidno povečal. Ob merjenju želodčne kisline pri kakšnih 45 letih starosti sem imela vrednost PH 7 – praktično voda. Zdravnik mi je priporočil, naj po obrokih pijem teran. To je bilo težko izvedljivo – služba, študij ob delu, majhni otroci, vožnja z avtom, nikoli prosta dalj časa, vedno sama hitrost… Koža je postajala vse tanjša, uvela, pojavljati so se začele bolečine v sklepih, kasneje tudi v mišicah, otekanje, krvavitve iz zob, kraste v nosu in srbenje kože –  enkrat stopala, drugič komolci, tretjič hrbet, pa spet gležnji, včasih po vsem telesu … Nadaljevalo se je s puljenjem modrostnih zob, menjavo sivih plomb za bele … Pošiljali so me od zobozdravnika do revmatologa, pa spet k zobozdravniku. Nato mi je splošni zdravnik omenil prisotnost kandide. Izgledalo je, kot da si bolezni izmišljam, moje počutje pa je v resnici bilo iz dneva v dan slabše. Nato nove napotnice za specialiste, na vse preglede bi morala čakati leto ali leto in pol. Čeprav nisem jedla sladkega, sem vseeno imela v kriznem letu 2016 krvni sladkor kar 18. Krvni pritisk mi je narastel tudi do 205/110. Telo ne zmore več, pride do krvavitve želodca in dvanajsternika, pa sprejem v bolnišnico v ŠOK – sobo. Pomislila sem na smrt, in to pri šestdesetih letih. Posumili so na raka kosti, limfe, krvi, premalo je bilo trombocitov v krvi, jetrni izvidi slabi … Zakaj????

Začela sem iskati načine, da bi si sama pomagala. Jemljem po 1.000 mg vitamina C, kakšen B vitamin, pegasti badelj in zdaj še trikrat na dan po tri tablete optimalne kombinacije aminokislin OKA. Počutim se bolje. Za krvno sliko še ne vem, ali se je izboljšala, imam pa že normaliziran krvni sladkor in tudi pritisk. Hodim še na terapijo s pijavkami. Doktor, ki me zdravi s pijavkami, mi je rekel, da vse težave izhajajo iz napačnega prehranjevanja. Zdaj se, kolikor se le da, izogibam vsem živalskim beljakovinam. Skoraj 40 let sem delala z zdravili, bila sem v stalnem stiku s kemikalijami. V službi smo redno pili mleko, ki je bilo zastonj in priporočeno zaradi strupov, s katerimi smo delali. Opažala pa sem, da me mleko takoj prežene. Meso mi nikoli ni bilo dobro in mi le redko zapaše. Jem ga v zelo majhnih količinah, če sploh. Ne jem nobenih suhih salam, od svežih le kdaj pa kdaj puranjo ali piščančja prsa. Menim da sem občutljiva na živalske beljakovine, sedaj se jim v veliki meri izogibam.

OKA jemljem šele 14 dni, pa imam že občutek, da me zaradi teh tablet zopet počasi »vleče v pogon«, saj prav v zadnjih dneh po dolgem času občutim več energije.

Preizkusila bom še probiotik EM. Pričakujem, da mi bo ob pomanjkanju želodčne kisline pomagal že kot digestiv, ne le za izboljšanje črevesne biote.

Vesela bom, če si ljudje lahko kaj pomagajo z mojimi izkušnjami.

 

 

Produkti: OKA (angl. MAP)
Kakovost spremembe: izboljšanje
Starost: Stari 60 let in več
Vrsta primera: Pričevanje uporabnika
23/07/2017
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN