Pogosta vprašanja o MAP – maščobe in holesterol

Facebooktwitter

Odgovori zdravnika prof.dr. Maurizia Lucà-Morettija, direktorja instituta INRC, na pogosto zastavljena vprašanja:

Kakšna je vsebnost maščob v MAP?

Se MAP priporoča osebam, pri katerih je potrebno nadzirati vnos prehranskih nasičenih, mononenasičenih ali polinenasičenih maščobnih kislin (maščob)?

Se MAP priporoča osebam z visoko stopnjo krvnega holesterola?

MAP je povsem brez maščob. Kadar je potrebno prehransko omejevanje maščob, se lahko njihovemu neželenemu vnosu izognemo z uporabo MAP kot nadomestkom prehranskih beljakovin. Uporaba MAP se tako priporoča tudi osebam, pri katerih je omejena količina vnosa prehranskih nasičenih, mononenasičenih in polinenasičenih maščobnih kislin (maščob).

Vir:

INRC- International Nutrition Research Center (2001). The Master Amino Acid Pattern (MAP): The most common Q & A.

 

Produkti: OKA (angl. MAP)
Kakovost spremembe: izboljšanje
Starost: Ni podatka
Vrsta primera: Pričevanje zdravnika
03/11/2014
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN

OBVESTILO!

Na tej strani uporabljeni izrazi  MAP, probiotiki EM in FHES niso komercialna imena dopolnil, pač pa označujejo le določene tipe produktov. Konkretni produkti teh tipov so se v času spreminjali. Nekatera pričevanja so bila pridobljena v preteklosti ali pa v tujini z nekoliko drugačnimi variantami produktov teh tipov, kot so sedaj v prodaji v Sloveniji. Na tej spletni strani objavljene informacije so zgolj informativnega značaja. V primeru bolezni ali nosečnosti so za svetovanje pri prehrani pristojni le zdravniki. Avtor ne prevzema odgovornosti za uporabo tu objavljenih informacij v zdravstvene namene.

Dr. Iztok Ostan