Rekreativec s posttravmatsko depresijo in artrozo kolen

Facebooktwitter

Star sem 52 let (180 cm, 90 kg). Pred  devetimi leti sem si v prometni nezgodi hudo poškodoval glavo. Takrat sem začel uživati MAP, in sicer po 5 do 6 tablet na dan. Ob taki prehranski podpori sem, kot so ugotavljali zdravniki, zelo hitro okreval in bil odpuščen iz bolnišnice. Menim, da me je MAP, ob tako hudi poškodbi glave, pravzaprav rešil. Ostale pa so mi posttravmatske depresije.

Dve leti po nesreči sem staknil meningitis. Ob tej bolezni (ali zaradi nje) se je pojavila še artroza kolen (vnetje in deformacija kolenskih sklepov).

Prehranski dodatek FHES sem začel uživati kmalu po prvi izkušnji z MAP. Uživam ju redno z občasnimi prekinitvami.

Sem aktiven rekreativec. Če pred kolesarjenjem zaužijem 3 tablete MAP, imam pri vožnji v klanec 30 do 40 odstotkov več moči kot sicer (isti klanec zmorem prevoziti v prestavi, ki je za 3 stopnje zahtevnejša od običajne).  Na predvečer fizičnega napora pred spanjem vzamem še 2 tableti MAP. Tako sem ob uživanju tega prehranskega dodatka kljub artritičnim kolenom uspel v 18 urah prekolesariti pot od doma v okolici Ljubljane do doline Vrata, se od tam povzpeti na vrh Triglava, sestopiti in se vrniti s kolesom domov.

Pri uživanju FHES se mi povečajo delovne sposobnosti, lažje diham in predvsem, moje razpoloženje postane bolj pozitivno.  Poleg naštetih pozitivnih učinkov pa čutim tudi nekaj neprijetnih: napihovanje in zaprtje (v teh letih sem ju lajšal s klistirjem), pa tudi v pljučih me je že bolelo. Jemal sem po 1-2 kapsuli na dan, največ do 4 kapsule na dan. Spremljajoče neprijetnosti sem sprejemal kot začasne stranske učinke zdravljenja. Po opravljeni kuri je moje celotno stanje izboljšano.

Pred dvema mesecema sem spet začel kuro s FHES.  Tokrat čutim ob jemanju FHES nenormalno bolečino v obeh kolenih.  Upam, da bom te težave omilil s probiotikom EM. Prve izkušnje so vzpodbudne. Naj pojasnim:

Pred nekaj tedni (po zaključku kure s FHES) sem začel uživati probiotik EM. V prvih dneh sem popil kar po 1 dl na dan. Učinek je bil zelo pozitiven. Opazil sem ga v zvezi z vetrovi, ki me na primer po obroku fižola mučijo kar tri dni. Ob uživanju probiotika EM pa se napihovanje po uživanju fižola umiri že po enem dnevu. Tudi artritičnih bolečin v kolenu je ob uživanju probiotika EM manj. To mi daje upanje, da bo morda kombiniranje FHES s probiotikom EM vplivalo na zmanjšanje vetrov in zaprtja, povezanih z uživanjem FHES.

 

Kakovost spremembe: izboljšanje, poslabšanje
Starost: Odrasli od 50-59 let
Vrsta primera: Pričevanje uporabnika
10/11/2014
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN