Shujševalna kura z delno nadomestitvijo beljakovinskih živil z MAP – rezultati raziskave

Facebooktwitter

Leta 2002 so bili v medicinski reviji Advances in Therapy (Lucà-Moretti et al., 2003) objavljeni rezultati klinične študije, ki jo je vodil prof. dr. Lucà-Moretti. Šlo je za preizkus hujšanja s pomočjo MAP, v katerem je sodelovalo 114 udeležencev s previsoko telesno težo. Shujševalna kura je v povprečju trajala 3 tedne (razpon od 1 do 8 tednov). Beljakovine so si zagotavljali tako, da so dnevno zaužili po 350 g perutnine ali rib, poleg tega pa še 10 tablet MAP. V treh obrokih so dnevno zaužili po 1,9 kg sadja (po izbiri pa še 250 g sveže zelenjave) in se gibali (vsaj 1 uro hoje dnevno). V povprečju so izgubili 1,4 kg telesne teže na dan, imeli so občutek sitosti, niso izgubljali mišične mase, koža ni postajala ohlapna in po končani dieti (kontrola pa 12 tednih) se teža ni povišala. V času diete se je 75% udeležencem izboljšala kakovost kože, las in nohtov.

Napotke INRC za praktično izvajanje shujševalne kure po podobnem postopku najdete na http://www.institut-o.com/datoteke/navodila-za-dieto-z-map.pdf.

Vir:

Lucà-Moretti, M., Grandi, A., Muratori, G., Nofroni, M.G., Mucci, M.P., Gambetta, P., Stimolo, R., Drago, P., Giudice, G., Tamburlin, N. (2003). Master Amino Acid Pattern as Substitute for Dietary Proteins During a Weight-Loss Diet to Achieve the Body’s Nitrogen Balance Equilibrium With Essential No Calories. Advances in Therapy. Vol. 20 No.5: 282-291.

Produkti: OKA (angl. MAP)
Kakovost spremembe: izboljšanje
Starost: Ni podatka
Vrsta primera: Rezultat raziskave
14/10/2014
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN