Sindrom nemirnih nog in rok

Facebooktwitter

V zadnjem letu imam zelo pozitivne izkušnje z uživanjem MAP na zmanjšanje sindroma nemirnih rok in nog, pa sem se odločil, da vam jih posredujem.

Težave z nemirnimi nogami sem prvič začutil že pred več kot desetletjem. Pojavljale so se zlasti v poletni vročini. To je bilo nadležno zlasti ponoči, ko zaradi nemira, ki sem ga čutil v spodnjem delu okončin, nisem mogel zaspati. Vso noč sem se premetaval, zaspal pa sem šele proti jutru za nekaj ur. Če se je to ponavljalo iz dneva v dan, sem bil seveda izčrpan zaradi neprespanosti. Kasneje se je sindromu nemirnih nog pridružil še nemir v rokah, kar je še poslabšalo splošno počutje.

Pred desetletjem mi je težavo z nemirnimi nogami učinkovito lajšal FHES. A to je bilo le za kratek čas. Pred približno dvanajstimi leti sem prvič preizkusil tudi MAP. Običajno sem ga užival zjutraj ali pred napori (šport, dolge vožnje…) in je učinkoval. Sindroma nemirnih nog pa ni ublažil; ta je postajal z leti vse bolj izražen.

To pomlad je bila težava še izrazitejša kot prej. Pa sem poskusil umiriti ta nemir z zaužitjem štirih tablet MAP tik pred spanjem. Čez kakih dvajset minut, ko so se aminokisline absorbirale v kri, je nemir izginil. Lahko sem zaspal in mirno prespal noč. Naslednjega dne sem postopal enako in spet je učinkovalo. Ko tretjega dne pred spanjem nisem vzel MAP, sem se spet premetaval do treh zjutraj. Potem sem zaužil 4 tablete in kmalu mirno zaspal. Bilo je očitno, da deluje.

Sedaj je zame uživanje MAP učinkovito in običajno sredstvo za odpravo sindroma nemirnih nog: z zaužitjem 3 do 6 tablet MAP tik pred spanjem si nemir v nogah in rokah povsem odpravim. Še bolje pa je, če jih zaužijem približno četrt ure predem ležem. V trenutkih, ko bi človek rad spal, je namreč tistih dvajset minut čakanja, da se aminokisline povsem abosrbirajo, zelo odveč. Če pa MAP vzamem pravočasno, zaspim tako rekoč v trenutku. Pred uporabo MAP v ta namen, sem pogosto preživljal prave ”kalvarije” vsaj do pete ure zjutraj.

Matjaž (38)

 

Produkti: OKA (angl. MAP)
Kakovost spremembe: izboljšanje
Starost: Odrasli od 20-49 let
Vrsta primera: Pričevanje uporabnika
09/08/2014
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN