Slabšanje kostne mase starejše gospe

Facebooktwitter

Letos bom dopolnila 68 let. Pred dvema letoma (19. 2. 2016) je merjenje kostne mase pokazalo, da je mineralna gostota normalna. Pregled pa je pokazal degenerativne spremembe kosti. Zdravnik je predpisal po 35 kapljic vitamina D3 na teden.

Začela sem uživati po 4 tablete OKA, po dve kapsuli FHES in pol decilitra bio probiotika na dan. Tako sem dopolnjevala prehrano 20 mesecev.

Letos (26. 2. 2018) sem opravila kontrolno merjenje gostote kosti. Sedaj je v okviru osteopenije. Kostna masa je torej slabša in zato je povečana ogroženost za zlom kosti. Zato je zdravnik predpisal 50 kapljic D3 tedensko, poleg tega pa tudi uživanje kalcija in magnezija.
MOJ KOMENTAR: kljub temu, da se je gostota kosti zmanjšala, sem z uživanjem dopolnil zelo zadovoljna. Moje splošno počutje je namreč dobro – boljše kot je bilo pred tem. Imam tudi veliko življenjske moči in nobene depresije, ki jo opažam pri mnogih prijateljih; izpostavila pa bi tudi, da se zaradi prevelike telesne teže (82 kg ob višini 160 cm) premalo gibljem, kar posledično vpliva na kosti.
Kakovost spremembe: izboljšanje, poslabšanje
Starost: Stari 60 let in več
Vrsta primera: Pričevanje uporabnika
23/05/2018
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN