Učinkovito odpravila zgago in refluks

Facebooktwitter

Bio probiotik EM uporabljam že pet let (od svojega 30. leta), saj je edino, kar mi pomaga pri preobčutljivem želodcu.

Pri meni namreč vsak stres »udari na želodec«. Zgago in refluks sem najprej poskušala blažiti z naravnimi sredstvi: s sodo bikarbono in raznimi zelišči, pa izogibala sem se hrani, po kateri sem imela težave, na primer lupini paradižnika in papriki. Nato je specialist gastroenterolog ugotovil, da imam težave z refluksom, ker je zgornja želodčna zapiralka oslabljena. Predpisal mi je znano zdravilo, ki deluje kot zaviralec protonske črpalke. Po njem mi je bilo bolje le kratek čas, potem ni bilo več učinka. Zato sem ga po približno enem letu prenehala jemati. Pa tudi zaradi nosečnosti nisem želela jemati nobenih zdravil.

Probiotik EM so mi priporočili v trgovini s prehranskimi dodatki. Prvi mesec in pol sem ga pila večkrat na dan, približno po 40 ml. Vzela sem ga vsakič, ko me je v želodcu oziroma požiralniku začelo peči. Po dobrem mesecu se je stanje začelo umirjati in po mesecu in pol so težave izzvenele.

Od takrat pijem probiotik po potrebi, ponavadi ob večjem stresu in po kakšni hrani, ki jo težko prebavljam. Stanje se uredi v par dneh.

Nad probiotikom EM sem navdušena. Dala sem ga že mami, bratu, sodelavki in prijateljicam. Tudi njim pomaga; vsi imajo z njim dobre izkušnje. Le ena od prijateljic se zanj ni odločila, češ da ji ne koristi. Ker pa jo že zelo dolgo in dobro poznam, domnevam, da ga v resnici sploh ni preizkusila, ker jo je odvrnil kisli okus. Priznam, da tako močno kisel okus tudi meni ni všeč, zato probiotik popijem na hitro in poplaknem s kozarcem vode, pa gre.

 

Produkti: Probiotik EM
Kakovost spremembe: izboljšanje
Starost: Odrasli od 20-49 let
Vrsta primera: Pričevanje uporabnika
18/11/2020
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN