Uživanje probiotika EM v času posta

Facebooktwitter

Nasvete za uživanje probiotika EM pri postu povzemam iz brošure Iztoka Ostana (2013): Blagor iz črevesja: Probiotiki EM in Vita Biosa. Koper: Institut.O.

Probiotik EM je priporočljivo uživati tudi med postom, med katerim trpi zlasti dobri del črevesne flore. Ob pomanjkanju ustrezne hrane se namreč število mlečnokislinskih bakterij hitro zmanjša, kar daje moč slabim bakterijam. Ob izpiranju črevesja (klistiranju) med postenjem je blato običajno zelo smrdljivo. Če post omilimo, tako da popijemo dnevno kozarec kašastega svežega soka (vlaknine) skupaj z 0,2 do 0,3 dl probiotika EM, vzdržujemo in krepimo zdravo črevesno floro. Razstrupljanje se okrepi, vsebina črevesja pa ne smrdi. Probiotik EM primešamo tudi vodi za klistir (0,1 dl na 2 dl vode), kar večkratno izboljša njen čistilni in krepilni učinek.

 

Produkti: Probiotik EM
Stanja: klistir, post
Kakovost spremembe: izboljšanje
Starost: Ni podatka
Vrsta primera: Pričevanje uporabnika
14/10/2014
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN

OBVESTILO!
Na tej strani uporabljeni izrazi  OKA, probiotiki EM in FHES niso komercialna imena dopolnil, pač pa označujejo le določene tipe produktov. Konkretni produkti teh tipov so se v času spreminjali. Nekatera pričevanja so bila pridobljena v preteklosti ali pa v tujini z nekoliko drugačnimi variantami produktov teh tipov, kot so sedaj v prodaji v Sloveniji. Na tej spletni strani objavljene informacije so zgolj informativnega značaja. V primeru bolezni ali nosečnosti so za svetovanje pri prehrani pristojni le zdravniki. Avtor ne prevzema odgovornosti za uporabo tu objavljenih informacij v zdravstvene namene.

Dr. Iztok Ostan
close-link