Uživanje probiotikov EM pri kronični utrujenosti

Facebooktwitter

Odlomek iz brošure Iztoka Ostana (2013): Blagor iz črevesja: Probiotiki EM in Vita Biosa. Koper: Institut.O.

Vzrokov za kronično utrujenost je lahko več. Zdi se, da je eden od njih neuravnoteženost črevesne flore. V institutu HISA so zabeležili več primerov posameznikov, ki so si z uživanjem probiotika EM spet pridobili običajno življenjsko moč:

Gospod S.B. je bil neprestano utrujen in brez energije. Leta 2004 je začel uživati probiotik EM. Poživitev je opazil v dveh tednih. Nadaljeval je z njegovim rednim uživanjem in bil spet psihofizično krepak in »živ« kot nekoč.

Študije v ZDA kažejo, da je približno 20% ljudi že bilo kdaj v življenju okuženih s parazitskim mikrobom Gardia (eden od mnogih). Okužbo z njim so odkrili pri 46% pacientih s simptomi kot so kronična diareja in zaprtje, ter pri 20% pacientov s kronično utrujenostjo (Galland 2011).

Vir:
Galland, L. (2011). Intestinal parasites may be causing your energy slump. The Huffington Post. Posted 01/6/11.; dosegljivo na:www.huffingtonpost.com/leo-galland-md/intestinal-parasites _b_804516.html , 3.1.2013.

 

Produkti: Probiotik EM
Kakovost spremembe: izboljšanje
Starost: Ni podatka
Vrsta primera: Pričevanje uporabnika, Rezultat raziskave
14/10/2014
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN

OBVESTILO!

Na tej strani uporabljeni izrazi  MAP, probiotiki EM in FHES niso komercialna imena dopolnil, pač pa označujejo le določene tipe produktov. Konkretni produkti teh tipov so se v času spreminjali. Nekatera pričevanja so bila pridobljena v preteklosti ali pa v tujini z nekoliko drugačnimi variantami produktov teh tipov, kot so sedaj v prodaji v Sloveniji. Na tej spletni strani objavljene informacije so zgolj informativnega značaja. V primeru bolezni ali nosečnosti so za svetovanje pri prehrani pristojni le zdravniki. Avtor ne prevzema odgovornosti za uporabo tu objavljenih informacij v zdravstvene namene.

Dr. Iztok Ostan

OBVESTILO!
Na tej strani uporabljeni izrazi  OKA, probiotiki EM in FHES niso komercialna imena dopolnil, pač pa označujejo le določene tipe produktov. Konkretni produkti teh tipov so se v času spreminjali. Nekatera pričevanja so bila pridobljena v preteklosti ali pa v tujini z nekoliko drugačnimi variantami produktov teh tipov, kot so sedaj v prodaji v Sloveniji. Na tej spletni strani objavljene informacije so zgolj informativnega značaja. V primeru bolezni ali nosečnosti so za svetovanje pri prehrani pristojni le zdravniki. Avtor ne prevzema odgovornosti za uporabo tu objavljenih informacij v zdravstvene namene.

Dr. Iztok Ostan
close-link