Uživanje probiotikov pri prebavnih težavah

Facebooktwitter

Odlomek iz brošure Iztoka Ostana (2013): Blagor iz črevesja: Probiotiki EM in Vita Biosa. Koper: Institut.O.

Po pričakovanju so prebavne težave najpogostejša posledica neuravnotežene črevesne flore. Znanost si je enotna, da se s pomočjo mlečnokislinskih bakterij zmanjšajo težave zaprtja, raznih vrst drisk, sindrom razdražljivega črevesja in druge prebavne težave (Salminen et al. 1993). Zaradi njih se razvijejo mnoge druge resne bolezni. Zdraviti jih je mogoče s kakovostnimi probiotiki, ki vsebujejo učinkovito kombinacijo mlečnokislinskih bakterij.

Gospa S. M. (Slagelse, DK) je povedala, da je imela probleme z zaprtjem že pri dveh letih. Pri petdesetih je bilo zaprtje kronično, saj je odvajala blato le vsakih 4 do 5 dni. Po dveh do treh tednih uživanja probiotika EM je postalo odvajanje pogostejše. Nadaljevala je z njegovo uporabo in odvajanje je postajalo vse bolj redno in slednjič postalo redno vsakodnevno (pričevanje februarja 2003).

Gospoda C. K. je pogosto mučila zgaga, ki so jo spremljali glavoboli. Ob uživanju probiotika EM so želodčne težave minile, pa tudi glavobolov je bilo manj.

Gospod H.P. je več let bolehal za kronično diarejo. Z rednim uživanjem probiotika EM je to težavo odpravil.

Vir:

Salminen, S., Deighton, M., Gorbach, S. (1993). Lactic acid bacteria in health and disease; in Salminen, S., von Wright, A. (eds.). Lactic acid bacteria. Marcel Dekker Inc., 199-225.

 

 

 

Produkti: Probiotik EM
Kakovost spremembe: izboljšanje
Starost: Odrasli od 50-59 let, Ni podatka
Vrsta primera: Pričevanje uporabnika, Rezultat raziskave
17/10/2014
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN

OBVESTILO!

Na tej strani uporabljeni izrazi  MAP, probiotiki EM in FHES niso komercialna imena dopolnil, pač pa označujejo le določene tipe produktov. Konkretni produkti teh tipov so se v času spreminjali. Nekatera pričevanja so bila pridobljena v preteklosti ali pa v tujini z nekoliko drugačnimi variantami produktov teh tipov, kot so sedaj v prodaji v Sloveniji. Na tej spletni strani objavljene informacije so zgolj informativnega značaja. V primeru bolezni ali nosečnosti so za svetovanje pri prehrani pristojni le zdravniki. Avtor ne prevzema odgovornosti za uporabo tu objavljenih informacij v zdravstvene namene.

Dr. Iztok Ostan

OBVESTILO!
Na tej strani uporabljeni izrazi  OKA, probiotiki EM in FHES niso komercialna imena dopolnil, pač pa označujejo le določene tipe produktov. Konkretni produkti teh tipov so se v času spreminjali. Nekatera pričevanja so bila pridobljena v preteklosti ali pa v tujini z nekoliko drugačnimi variantami produktov teh tipov, kot so sedaj v prodaji v Sloveniji. Na tej spletni strani objavljene informacije so zgolj informativnega značaja. V primeru bolezni ali nosečnosti so za svetovanje pri prehrani pristojni le zdravniki. Avtor ne prevzema odgovornosti za uporabo tu objavljenih informacij v zdravstvene namene.

Dr. Iztok Ostan
close-link