Večletne izkušnje s probiotikom EM pri ulceroznem kolitisu (proktitisu)

Facebooktwitter

Star sem 36 let in probiotik EM pijem že tretje leto. Imam  diagnozo ulcerozni  proktitis. To je oblika ulceroznega kolitisa –  kronične avtoimune vnetne bolezni.

Ko se zatakne v črevesju, se pozna na celem telesu. To pomeni, da se pojavijo splošno slabo počutje, utrujenost, prebavne motnje in bolečine v trebuhu ter spremembe na koži. Telo postane dovzetno za druge okužbe. Težave imam že dolga leta.

Pred slabimi tremi leti sem prek spleta prišel v stik z izdelki, o katerih piše in predava dr.Ostan, in preizkusil sem probiotik EM.

Pred pričetkom jemanja vsakega prehranskega dodatka moramo vedeti, da nam pomaga v kombinaciji z drugimi dejavniki zdravega načina življenja in prehrane. S takimi naravnimi zadevami pridejo rezultati zelo, zelo počasi, ko pa enkrat pridejo, so trajni, le vzdrževati moramo svoje telo oziroma zdrav način prehranjevanja.

Torej velja kombinacija probiotika EM, zdravega načina življenja (dovolj gibanja) in prehranjevanja. Predvsem moramo paziti, kaj damo vase!

Pred skoraj tremi leti sem torej začel z 0,2 dl probiotika EM na dan. Količino sem postopoma povečeval. Sedaj popijem vsak dan dober deciliter probiotika EM. To storim zjutraj, takoj ko vstanem, počakam 30 minut in šele nato pozajtrkujem.

Moje počutje in zdravstveno stanje sta se zelo izboljšala in se še konstantno izboljšujeta. Tako da lahko rečem: vse je v hrani in v tem, kar zaužijemo.

Odkar pijem probiotik EM + zdravo jem + se gibam + uživam omega 3, se dobro počutim. To je moja kombinacija, za katero lahko rečem, da deluje.

Tako, to je moja izkušnja z bio probiotikom EM. Priporočam ga vsakomur, ki ima neurejeno prebavo in druge težave.

Je pa neobičajnega, močno kislega okusa in se je nanj treba navaditi. Sam si pomagam tako, da ga zmešam z mlačno vodo, da bi razredčil in ublažil osnovni okus, spijem pa ga ločeno od obrokov.

 

 

Produkti: Probiotik EM
Kakovost spremembe: izboljšanje
Starost: Odrasli od 20-49 let
Vrsta primera: Pričevanje uporabnika
15/09/2015
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN