Vegetarijanka s slabo prebavo in pomanjkanjem energije

Facebooktwitter

Že kakšnih 15 let sem stroga vegetarijanka (zdaj imam 38 let). Le včasih pojem kakšno jajce ali ribo.

Pred nekaj leti sem imela trakuljo, ki sem jo odpravila na naraven način. Zanimivo je, da ima trakuljo precej ljudi, ne da bi to sploh vedeli. Sama sem jo dobila ob uživanju zelenjave, ki je nisem dovolj natančno oprala. Ker je bila biološko pridelana, sem mislila, da jo je varno uživati, a se je izkazalo, da je bila prenašalka trakulje, ker je bila gnojena z domačim hlevskim gnojem okužene živine.

Zaradi dolgoletne slabe prebave (zlasti diareja, mokro blato) sem posegla po probiotiku EM, s katerim sem zelo zadovoljna. Jemljem ga dvakrat na dan po 30 ml.

Imam pa še težavo, ki je doslej nisem uspela rešiti. Počutim se utrujeno in nimam energije, zato me zdravnik prepričuje, naj začnem jesti meso. Tega ne želim, zato si bom poskušala pomagati na druge načine.

Najprej bom bolje preučila rastlinske vire beljakovin; priporočili so mi, naj si ogledam spletno stran Slovenskega veganskega društva, kjer objavljajo koristne informacije o tem.

Razmišljam pa tudi o uživanju OKA. Večjih količin si žal finančno ne morem privoščiti, zato sem najprej misel na OKA odpisala. Potem pa mi je znanka povedala, da ve za nekaj ljudi, ki že ob eni sami tableti OKA na dan čutijo več energije. Bom poskusila, morda bom tudi sama zaznala razliko.

 

 

Kakovost spremembe: izboljšanje
Starost: Odrasli od 20-49 let
Vrsta primera: Pričevanje uporabnika
23/08/2016
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN