Z MAP in FHES na tritisočaka

Facebooktwitter

Star sem 46 let in precej redno se ukvarjam s športom. Pozimi tečem na smučeh, poleti pa rolkam in kolesarim.

V torek, 20. maja (2014), sem bil na vašem predavanju v Črnem Vrhu nad Idrijo, ki me je zelo navdušilo. Zato čutim dolžnost, da vam podam povratno informacijo v zvezi z uporabo FHES in MAP.

Lansko leto sem preko znanca P. (…) spoznal vašo teorijo o naši prehrani. Poleti sem občasno jemal FHES pred treningi in tekmami na kolesu. Bistvenih sprememb nisem občutil, le srčni utrip se je upočasnil. Časi na treningih so bili boljši, ampak k temu lahko pripomore več faktorjev, na kolesu na primer temperatura ozračja, veter in trdota podlage. Več sem testiral na rolkah, pa tudi tu nisem bil prepričan, zakaj boljši časi. Razdaljo 51 km sem na primer pretekel v času 2h 48min, kar je bilo 12 minut hitreje od mojega prejšnjega rekorda. Imel pa sem idealen veter in tudi gostota prometa in temperatura so bili OK.

Pozimi sem čakal na tekme v teku na smučeh, tu mi gre najbolje. Na žalost pa sta mi žledolom in mila zima pokvarila pričakovanja. Na koncu, ko smo mesec dni delali po dvanajst ur na dan, pa sem staknil še pljučnico in tako je zima minila brez vidnih testov. Spomladi pa sem se skupaj s K. (…) s turnimi smučmi povzpel na Stenar, Stol, Mangrt in Mojstrovko. Povsod sva testirala FHES in MAP. Najino počutje in časi so bili odlični. Vzponi so trajali največ do 3h 30min.

22. maja pa sva se odločila za vzpon na Großvenediger (3670 m.n.v.). Normirana pot traja 8,5h. No, tu pa se mora pokazati. Ob 23.30 vzamem dve kapsuli FHES in štartava od doma, vozil sem samo jaz. Pol ure pred prihodom na cilj sva pojedla vsak pol žemlje, pred pohodom pa vsak po dva FHES in tri MAP. Pila sva dosti. Po 3h 30min hoje sva s 1500m prišla na 3000m in na postanku vzela še 2x FHES in 3x MAP, kar je zadostovalo za nadaljnji vzpon 2h 20min do vrha. Do vrha sva potrebovala 5h in 50 min, kar je le dve tretjini normiranega časa. Potem sva še dve uri smučala v dolino in prispela do avta. V tem času namerno nisva zaužila druge hrane, le vsak en gel in dva snikersa. Lačna nisva bila, utrujena tudi ne. Takoj sva odhitela domov. Spet sem ves čas vozil. Koncentracija je bila ves čas odlična, pa tudi zaspanosti nisem čutil. Naslednji dan nobeden od naju ni čutil utrujenosti. Zdaj lahko potrdim, da kombinacija FHES in MAP odlično deluje, kar je potrdil tudi M., s katerim sem bil na turi. Predvsem sta povečani koncentracija in vzdržljivost, opazoval pa sem tudi srčni utrip, ki se ni dvignil čez 80%.

Po lanskem rojstvu četrtega otroka imam precej manj časa za treninge, s FHES in MAP pa sem dobil novo motivacijo. Hvala za vaš trud, zelo mi je izboljšal vpogled v pravilno sestavo prehrane.

Kakovost spremembe: izboljšanje
Starost: Odrasli od 20-49 let
Vrsta primera: Pričevanje uporabnika
09/08/2014
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN