Za robček COVID-19

Facebooktwitter

Pred približno mesecem dni me je v soboto začelo ščipati v grlu. Kot običajno v takih okoliščinah, sem povečal odmerek FHES na 2-3 kapsule vsake 4 ure. Tako sem jih tisto soboto užil 8 do 12. Nadaljeval sem tudi z običajnim uživanjem OKA, bio probiotika EM in omega3. Navadno to zadošča, da ob počitku bolezenski znaki izzvenijo že v enem dnevu. A  tokrat se to ni zgodilo. S povečanim odmerkom FHES sem nadaljeval tudi v nedeljo in se še vedno zadrževal bolj na toplem. V ponedeljek ščipanja v grlu ni bilo več, le precej utrujen sem bil. To se je nadaljevalo tudi v torek in pridružila se je rahla nahodnost, ki je trajala ves dan. V sredo sem bil še vedno utrujen.

Ker bi moral v četrtek soprogo peljati k zobozdravniku, sem nama nabavil teste za samotestiranje na COVID-19. Čeprav sva oba trikrat cepljena, namreč nisem želel koga ogroziti, če bi bil kljub cepljenju kdo od naju kužen.

Test je v sredo in četrtek pokazal, da sem COVID-19 pozitiven, od petka pa nisem bil več in tudi utrujenost je minila. Tudi v dneh, ki so sledili, so bili rezultati testiranja negativni in počutje še naprej normalno.

Soproga, ki jemlje ista dopolnila kot jaz, je bila vse dni pri testiranju negativna in brez slabega počutja. Tudi ona je v dneh, ko sem imel bolezenske znake, povečala odmerek FHES (na 6 kapsul dnevno, kot priporoča dr. Meyers tistim, ki so zdravi, a se gibljejo v okolju, v katerem razsaja prehlad ali gripa).

Star sem 70 let, soproga je še starejša. Oba imava neke kronične zdravstvene težave, ki pa jih lepo obvladujeva. A leta in te težave naju uvrščajo v visoko rizično skupino glede verjetnih zapletov bolezni COVID-19. Zadovoljen sem, da sva jo, z vsemi sredstvi, ki jih poznava (cepljenje in izbrana dopolnila), kljub moji okužbi tako dobro odnesla.

 

Kakovost spremembe: izboljšanje
Starost: Stari 60 let in več
Vrsta primera: Pričevanje uporabnika
14/01/2022
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN

OBVESTILO!

Na tej strani uporabljeni izrazi  MAP, probiotiki EM in FHES niso komercialna imena dopolnil, pač pa označujejo le določene tipe produktov. Konkretni produkti teh tipov so se v času spreminjali. Nekatera pričevanja so bila pridobljena v preteklosti ali pa v tujini z nekoliko drugačnimi variantami produktov teh tipov, kot so sedaj v prodaji v Sloveniji. Na tej spletni strani objavljene informacije so zgolj informativnega značaja. V primeru bolezni ali nosečnosti so za svetovanje pri prehrani pristojni le zdravniki. Avtor ne prevzema odgovornosti za uporabo tu objavljenih informacij v zdravstvene namene.

Dr. Iztok Ostan

OBVESTILO!
Na tej strani uporabljeni izrazi  OKA, probiotiki EM in FHES niso komercialna imena dopolnil, pač pa označujejo le določene tipe produktov. Konkretni produkti teh tipov so se v času spreminjali. Nekatera pričevanja so bila pridobljena v preteklosti ali pa v tujini z nekoliko drugačnimi variantami produktov teh tipov, kot so sedaj v prodaji v Sloveniji. Na tej spletni strani objavljene informacije so zgolj informativnega značaja. V primeru bolezni ali nosečnosti so za svetovanje pri prehrani pristojni le zdravniki. Avtor ne prevzema odgovornosti za uporabo tu objavljenih informacij v zdravstvene namene.

Dr. Iztok Ostan
close-link