Zastrupitev s hrano, divertikulitis in bolečine v rami – primer dr. Meyersa

Facebooktwitter

Zdravnik dr. Ron Meyers je prvi sistematično preizkušal učinke FHES v klinični praksi in je svoje ugotovitve tudi prvi objavil v knjižni obliki. Tu je odlomek iz njegove knjižice o FHES:

Mary je ena mojih najljubših pacientk. Vedno je nasmejana, goji pozitiven odnos do življenja in le redkokdaj se pritožuje. Pred kratkim sem zdravil bolečino v njeni levi rami, ki je bila posledica poškodbe ob padcu. Poleg tega ima Mary kronični divertikulitis – to je stanje, ko se v žepkih v črevesju zaustavljajo delno prebavljeni delčki hrane in škodljivi mikroorganizmi, kar povzroča boleče infekcije. Da bi bila stvar še bolj zapletena, so ji pred leti odstranili dobrih 365 cm debelega in tankega črevesa skupaj z zaklopko, ki preprečuje, da bi se blato vračalo iz debelega v tanko črevo. Ko smo pričeli klinično preizkušati FHES, so mi sodelavci povedali, da je Mary zaradi domnevne zastrupitve s hrano odpovedala obisk, na katerega je bila naročena zaradi boleče rame. Zelo me je skrbelo zanjo, saj sem vedel, da jo spet čaka dolgotrajno boleče okrevanje. Edini način, ki ga je poznala za zmanjšanje krčev in driske, je bilo večtedensko prehranjevanje zgolj z jogurtom, medtem ko se je telo poskušalo samo pozdraviti.

Poklical sem jo, da bi jo povprašal po njenem počutju. V pogovoru mi je povedala, da popoldne pričakuje goste, ki jih je povabila na praznovanje svojega petinsedemdesetega rojstnega dne. Res pravi čas za zastrupitev s hrano! Pomislil sem, da bi FHES, dodan obrokom jogurta, Mary utegnil pomagati; morda bi celo pospešil njeno ozdravitev. Privolila je v poizkus in v naslednji uri zaužila dve kapsuli FHES. (Danes bi v akutni fazi zastrupitve s hrano priporočil po dve do tri kapsule vsake štiri ure.) Na naše presenečenje se je po dveh urah počutila veliko bolje in je lahko prisostvovala praznovanju svojega rojstnega dne skoraj brez težav. Naslednjih nekaj dni se je njeno stanje izmenično izboljševalo in spet slabšalo, a vztrajala je pri dveh kapsulah FHES po trikrat na dan. Do četrtega dne so vsi simptomi zastrupitve izginili. Bila je presrečna, saj je bila pričakovala več tednov slabega počutja.
Ob tem je omenila: »Veste, dr. Meyers, opazila sem še nekaj. Prvič po poškodbi sem lahko brez tablet proti bolečinam spala na levi rami. Je to povezano z uživanjem FHES?« Ker pred tem še nisem slišal nobenega poročila o zmanjšanju bolečine v mišici ali sklepu ob uživanju FHES, sem ji moral odgovoriti, da nisem prepričan v to povezavo.
Zadovoljna, ker so se zmanjšale bolečine v rami in težave v trebušni votlini, je Mary nadaljevala z jemanjem ene do dveh kapsul FHES na dan. Ko sem jo srečal čez mesec dni, mi je povedala še za en učinek FHES: poleg velikega izboljšanja v rami in popolnega prenehanja težav v trebuhu, po štiridesetih letih spet lahko brez težav uživa sadje. Sadje je vedno imela rada, a ga je po operaciji črevesa lahko zaužila le po nekaj grižljajev naenkrat, sicer je dobila krče in drisko. Tega dne pa je za zajtrk pojedla po polovico hruške, grenivke in banane ter košček melone. Vse do danes Mary nima več nobenih težav pri uživanju sadja – pod pogojem, da vsak dan vzame FHES.
/…/

Zastrupitev s hrano
V Maryjinem primeru menim, da se je negativni naboj FHES združil s pozitivnim nabojem strupov, ki so jih izločali mikroorganizmi v hrano. Morda je prav zato čutila takojšnje olajšanje, čeprav so bili škodljivi mikroorganizmi še vedno v telesu. Prav zaradi strupov namreč občutimo bakterijski ali virusni napad: bolečine v sklepih, povišano telesno temperaturo, krče, drisko, bruhanje in še kaj.

Bazičnost medceličnega prostora
Če želimo kar najbolj zmanjšati simptome zastrupitve, moramo zaužiti FHES približno vsake štiri ure. V tem času naš imunski sistem zbira moči za napad in uničenje napadalcev.
Ker je FHES nekoliko zvišal bazičnost Maryjinih celic, so se škodljivi mikroorganizmi težje razmnoževali, kar je prineslo prednost njenemu imunskemu sistemu. Ugotovili smo, da to dejstvo velikokrat skrajša dobo bolezni, pa tudi simptomi so manj izraziti. Če bi Mary z rednim uživanjem superživil okrepila svoj imunski odziv, bi bila bitka dobljena in telo bi se osvobodilo napadalcev. Če pa se njen imunski sistem ne bo dovolj okrepil, bo uspeh le delen. To je eden od razlogov, zakaj vedno priporočam vsakodnevno uživanje superživil.

Oskrba s kisikom in bolečina v rami
Zakaj se je zmanjšala bolečina v Maryjini rami? Najbrž zato, ker FHES tako privlači kisik, da ga, zahvaljujoč svojemu dostavnemu sistemu Microcluster, dobesedno porine v celice. Vemo, da se celjenje tkiv izredno pospeši, če so dovolj dobro oskrbljena s kisikom. Med kliničnim preizkušanjem, pa tudi sedaj, vseskozi opažam, kot da vezivo dobiva obilen dotok nove energije. (Standardno medicinsko mnenje pravi, da to ni mogoče. Odkar delam s FHES, začenjam domnevati, da gre za fiziološko dejstvo.) Menim, da če nudimo telesu, kar potrebuje na celični ravni, spodbudimo njegovo naravno sposobnost, da se zdravi samo. Tako je možen katerikoli način zdravljenja in okrevanja.

Izboljšano biološko okolje
To je bilo prijetno presenečenje. Mary sedaj lahko uživa in zlahka prebavlja sadje. Kot veste, je med drugim trpela tudi za divertikulitisom. Čeprav je to le delni odgovor, verjamem, da je zaradi uživanja FHES izboljšano biološko okolje Maryjinega telesa sposobnejše samo nadzirati kronični divertikulitis. Zato njeno črevesje ni več neprestano vzdraženo in vlakna v sadju, ki so prej to draženje še povečevala, sedaj gladko prehajajo skozenj.

Vir:
Meyers, R. (2005). FHES. Flanaganov kremen, obogaten z vodikom. Ljubljana: Miró Gomsi – samozaložba.

Produkti: FHES
Kakovost spremembe: izboljšanje
Starost: Ni podatka
Vrsta primera: Pričevanje zdravnika
09/10/2014
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN