Zelo stresna služba in preboleni artritis

Facebooktwitter

Za nasvet glede dopolnjevanja prehrane me je prosila 53-letna gospa. Tako je opisala svoje stanje:

Nikoli nisem bolehala za kakšno boleznijo. Lani pa sem imela precej bolečin v malih sklepih, zato sem opustila uživanje mesa in mlečnih izdelkov. Stanje se je izboljšalo v treh tednih. Zdaj uživam polnovredno pretežno rastlinsko hrano, v katero vključujem sir, kakšno jajce in dvakrat na teden ribe.

Pred tem sem imela izvrstno prebavo; blato je bilo formirano, skoraj brez vonja. Zdaj odvajam vsaj dvakrat dnevno , včasih celo trikrat. Blato je včasih v redu, včasih pa precej mehko, vendar ne kašasto oziroma neprebavljeno. Imam pa precej vetrov, ki jih prej nisem imela.

Moja služba je precej stresna. Imam povišan holesterol, vendar je razmerje LDL/HDL dobro. Krvni tlak je 110/75.

Posredoval sem ji članek o stresu in informacije o izkušnjah pri artritisu (revmi). Pred dobrimi šestimi tedni je začela jemati po 8 tablet OKA na dan, pred tremi tedni pa je v prehrano uvedla še po 0,5 dl bio probiotika EM na dan. Odmerek je pred nekaj dnevi zmanjšala na 0,3 dl bio probiotika na dan. Takole je opisala svoje počutje v teh tednih uživanja dopolnil:

Že ob začetku jemanja aminokislin OKA sem začutila več energije. Najprej sem jemala po 4  tablete zjutraj in po 4 zvečer. Ker sem imela težave s spanjem (ne vem, ali je bil vzrok  v jemanju OKA  ali kaj drugega), sem začela jemati celoten odmerek zjutraj. Prebava je nespremenjena. Pojem precej zelenjave, zato je blato malo mehkejše konsistence in odvajam dvakrat na dan. V zadnjem času morda malo slabše. Res pa je, da sem zadnjih 14 dni v službi v zelo stresnem stanju. Od jutri bom v prehrano dodala še FHES.

Kakovost spremembe: izboljšanje, nespremenjeno
Starost: Odrasli od 50-59 let
Vrsta primera: Pričevanje uporabnika
15/02/2021
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN

OBVESTILO!

Na tej strani uporabljeni izrazi  MAP, probiotiki EM in FHES niso komercialna imena dopolnil, pač pa označujejo le določene tipe produktov. Konkretni produkti teh tipov so se v času spreminjali. Nekatera pričevanja so bila pridobljena v preteklosti ali pa v tujini z nekoliko drugačnimi variantami produktov teh tipov, kot so sedaj v prodaji v Sloveniji. Na tej spletni strani objavljene informacije so zgolj informativnega značaja. V primeru bolezni ali nosečnosti so za svetovanje pri prehrani pristojni le zdravniki. Avtor ne prevzema odgovornosti za uporabo tu objavljenih informacij v zdravstvene namene.

Dr. Iztok Ostan

OBVESTILO!
Na tej strani uporabljeni izrazi  OKA, probiotiki EM in FHES niso komercialna imena dopolnil, pač pa označujejo le določene tipe produktov. Konkretni produkti teh tipov so se v času spreminjali. Nekatera pričevanja so bila pridobljena v preteklosti ali pa v tujini z nekoliko drugačnimi variantami produktov teh tipov, kot so sedaj v prodaji v Sloveniji. Na tej spletni strani objavljene informacije so zgolj informativnega značaja. V primeru bolezni ali nosečnosti so za svetovanje pri prehrani pristojni le zdravniki. Avtor ne prevzema odgovornosti za uporabo tu objavljenih informacij v zdravstvene namene.

Dr. Iztok Ostan
close-link