Zelo stresna služba in preboleni artritis

Facebooktwitter

Za nasvet glede dopolnjevanja prehrane me je prosila 53-letna gospa. Tako je opisala svoje stanje:

Nikoli nisem bolehala za kakšno boleznijo. Lani pa sem imela precej bolečin v malih sklepih, zato sem opustila uživanje mesa in mlečnih izdelkov. Stanje se je izboljšalo v treh tednih. Zdaj uživam polnovredno pretežno rastlinsko hrano, v katero vključujem sir, kakšno jajce in dvakrat na teden ribe.

Pred tem sem imela izvrstno prebavo; blato je bilo formirano, skoraj brez vonja. Zdaj odvajam vsaj dvakrat dnevno , včasih celo trikrat. Blato je včasih v redu, včasih pa precej mehko, vendar ne kašasto oziroma neprebavljeno. Imam pa precej vetrov, ki jih prej nisem imela.

Moja služba je precej stresna. Imam povišan holesterol, vendar je razmerje LDL/HDL dobro. Krvni tlak je 110/75.

Posredoval sem ji članek o stresu in informacije o izkušnjah pri artritisu (revmi). Pred dobrimi šestimi tedni je začela jemati po 8 tablet OKA na dan, pred tremi tedni pa je v prehrano uvedla še po 0,5 dl bio probiotika EM na dan. Odmerek je pred nekaj dnevi zmanjšala na 0,3 dl bio probiotika na dan. Takole je opisala svoje počutje v teh tednih uživanja dopolnil:

Že ob začetku jemanja aminokislin OKA sem začutila več energije. Najprej sem jemala po 4  tablete zjutraj in po 4 zvečer. Ker sem imela težave s spanjem (ne vem, ali je bil vzrok  v jemanju OKA  ali kaj drugega), sem začela jemati celoten odmerek zjutraj. Prebava je nespremenjena. Pojem precej zelenjave, zato je blato malo mehkejše konsistence in odvajam dvakrat na dan. V zadnjem času morda malo slabše. Res pa je, da sem zadnjih 14 dni v službi v zelo stresnem stanju. Od jutri bom v prehrano dodala še FHES.

Kakovost spremembe: izboljšanje, nespremenjeno
Starost: Odrasli od 50-59 let
Vrsta primera: Pričevanje uporabnika
15/02/2021
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN