Znatno znižanje krvnega sladkorja ob jemanju FHES

Facebooktwitter

Gospod M. L. je 57-letni diabetik. Kljub vsakodnevnim odmerkom inzulina je bila raven krvnega sladkorja v njegovi krvi v začetku letošnjega leta (2015) večinoma med 12 in 14; najvišja vrednost je bila 18, najnižja pa 10,5.

23. marca je doživel infarkt. Takole je zapisal: “Po infarktu sem pričel uporabljati hitri inzulin. To je pripeljalo do hitrejšega uravnavanja ravni sladkorja, obenem pa tudi do povečanja jemanja inzulina. Povišanje ravni sladkorja po zaužiti hrani pa je bilo enako kot prej”. V tem obdobju se je raven sladkorja v njegovi krvi znižala. Večinoma je znašala med 8 in 10 (najvišja izmerjena vrednost je bila 12,5, najnižja pa 7,6).  To stanje je trajalo dobra dva meseca.

4. junija je začel dnevno uživati po 2 kapsuli FHES. Stanje se je začelo izboljševati že od naslednjega dne. Takole je zapisal:

“Od prvega dne jemanja po dveh kapsul FHES je količina sladkorja ob nespremenjeni hrani manjša in neprimerno manjši so vnosi inzulina. Sedaj jemljem samo dolgotrajni inzulin in to predvsem zvečer po 25 enot, da s tem uravnam nočno raven krvnega sladkorja.” V dvajsetih dneh se je raven sladkorja ustalila na ravni med 7 in 8, kar je sicer še vedno preveč, vendar je le še malo nad normalnimi vrednostmi – ravni med 6,1 in 6,9 predstavljajo mejno povišane vrednosti sladkorja v krvi.

Gospod se sicer vseskozi izogiba uživanju živil, ki jih odsvetujejo diabetikom: ne uživa mleka in mlečnih izdelkov, pohane hrane…

 

Produkti: FHES
Kakovost spremembe: izboljšanje
Starost: Odrasli od 50-59 let
Vrsta primera: Pričevanje uporabnika
14/07/2015
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN