Miom, težave zgodnje menopavze in zaprtje

Facebooktwitter

Stara sem 46 let. Imam težave s hormonskim neravnovesjem oziroma s prezgodnjim prehajanjem v menopavzo. Posledice neravnovesja so zelo naporne – potenje, pogosti vročinski valovi s povišanim srčnim utripom, razdražljivost, brezvoljnost in izčrpanost.

Moje življenje je v zadnjih letih zelo naporno: zahtevna služba, izredno šolanje, soočanje s hudo boleznijo bližnjih…

Moja prebava je že od malega neredna. Blato odvajam na 3 do 4 dni; je trdo in zbito. Imam izredno dolgo črevesje (ob opravljeni kolonoskopiji so ugotovili, da imam za 1/3 več črevesja kot je normalno). Najrazličnejša domača zdravila ne pomagajo. Največji učinek ima veganski način prehranjevanja. Takrat redno odvajam.

Literaturo o MAP sem dobila v bio trgovini v Ljubljani, ko sem nakupovala hrano. Doma sem jo prebrala, stvar prespala in se odločila za nakup.

MAP uživam od 2. 8. 2014, trikrat po eno tableto na dan. Prebava se mi je takoj uredila – zdaj odvajam blato redno vsak dan.

Zadnja dva tedna, po težavah z miomom na maternici (maternica se krči, ker želi izvreči miom, zato čutim hude bolečine in imam povišano telesno temperaturo), sem povečala dnevni odmerek: sedaj jemljem petkrat po eno tableto MAP na dan. V enem tednu se je stanje umirilo in prepričana sem, da mi MAP pomaga tudi na drugih področjih, saj se počutim polno energije, pozitivno sem razpoložena, celo vročinskih valov zadnjih 14 dni nimam več. Upam, da je to posledica MAP in da bo tako ostalo.

Vsekakor bom še naprej jemala MAP.

Z lepimi pozdravi z Gorenjske,

Nika

 

Produkti: OKA (angl. MAP)
Kakovost spremembe: izboljšanje
Starost: Odrasli od 20-49 let
Vrsta primera: Pričevanje uporabnika
02/10/2014
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN