Mlad moški z multiplo sklerozo si pomaga z OKA in z rektalnim vnosom bio probiotika EM

Facebooktwitter

Sem 26 let star in imam multiplo sklerozo. Bolezen se pri meni kaže med drugim s simptomi kot so nizka raven energije, slabost in tesnoba. Vsi ti simptomi se aktivirajo le ob fizičnem naporu.

Začel sem z jemanjem aminokislin OKA in izboljšanje sem občutil že v nekaj dneh! Prvi teden sem jemal zjutraj po 3 in popoldne po 2 tableti, kasneje sem užival tako zjutraj kot popoldne po 3 tablete. Zjutraj jih popijem na tešče s sveže iztisnjenim korenčkovim sokom in 0,3 dl probiotika EM, pred obroki pa prav tako s probiotikom. Bio probiotik EM uživam že dalj časa. Z njim sem si izboljšal stanje, po vključitvi aminokislin OKA pa sem zaznal še dodatne izboljšave. Že po treh tednih uživanja OKA sem občutil prav neverjetno izboljšanje, še sam nisem mogel verjeti, kako se lahko v tako kratkem času zadeva tako izboljša.  Vsi omenjeni simptomi bolezni so se začeli izboljševati. Naj opišem:

Imam več energije, postal sem močnejši, tako da sem telovadbo in trening z utežmi lahko zelo povečal. Prenesem več fizičnega napora kot v tednih pred uživanjem OKA. Recimo, zadnjič sem treniral s posebnimi utežmi za celo telo in sem res naredil konkreten trening (še sam nisem mogel verjeti, koliko zmorem in koliko sem napredoval v samo dveh tednih). Potem me je sicer prevzela tesnoba (ker je bil trening res konkreten), ki pa je minila v roku dveh ur. Pred tem je trajala lahko tudi ves dan, če sem pretiraval s fizičnim naporom.

Tudi regeneracija po telovadbi ali po kateremkoli naporu je veliko hitrejša. Zdaj mi je dovolj, da se po vadbi uležem za pol urice ali urico in stanje je spet normalno, kot je bilo pred vadbo. Pred tem je bil trening krajši in manj intenziven, po njem pa sem moral počivati dlje.

Tudi slabosti po naporu ni več.

Pa še to: v približno istem času kot sem začel z OKA, sem začel tudi s klistiranjem na vsake 4 dni. Najprej naredim običajni klistir s približno dvema litroma vode, nato pa še klistir z 2,5 dl vode in 1dl probiotika. Med  klistiranjem ležim na levem boku. Ko vsa tekočina steče v črevo, naredim “svečo” (dvignem noge) za minuto ali dve, nato se uležem na desni bok in zadržim  tekočino v sebi 20 minut. Če narediš vse pravilno, se ni treba truditi, da zadržiš tekočino v črevesju. Tekočina enostavno ostane v tebi. Potem sedem na wc in izpraznim črevo. Menim, da steče ven približno enako tekočine kot sem jo spustil vase. Ko sedem na straniščno školjko, malo pomagam izpraznjenju črevesja, tako da masiram trebuh v smeri urinega kazalca. Včasih se mi zgodi, da kmalu po tem, ko ležem, ne morem kaj dolgo zadrževati in pač grem takoj izpraznit črevesje. Potem včasih postopek ponovim, včasih pa tudi ne. Odvisno kako se počutim. Ugotovil sem, da je med prvim klistirjem in drugim (ki je s probiotikom) dobro počakati vsaj kakšne pol ure ali več. Se mi zdi, da tako lažje zadržim tekočino v sebi. Ko tekočino zadržujem, ni nobenega neprijetnega občutka, včasih me edino malo “šraufa” v trebuhu, če veste kaj mislim. 🙂 Verjetno je tudi to klistiranje s probiotikom pozitivno vplivalo name in pripomoglo k izboljšanju simptomov multiple skleroze. Bral sem, da je nevrolog dr. David Perlmutter  na tak način pomagal pacientu z multiplo sklerozo.

Zelo sem navdušen, vesel in hvaležen in se veselim rezultatov v prihodnje!

 

Kakovost spremembe: izboljšanje
Starost: Odrasli od 20-49 let
Vrsta primera: Pričevanje uporabnika
23/06/2020
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN