Okrevanje po dvojnem zlomu gležnja

Facebooktwitter

Pred enajstimi leti (bilo mi je 27 let) sem v poletnem času preizkušal posebno vozilo za vožnjo po smučišču, ko ni snega. Ker ga še nisem dobro obvladal, sem pri vožnji po strmini pridobil preveč hitrosti in poskusil zavreti kar z nogama. Prislužil sem si dvakratni zlom gležnja. Desno nogo mi je kar zavrtelo, tako da se je stopalo obrnilo nazaj. Sledila je takojšnja operacija v Kliničnem centru, prva od treh v letu dni.

Takoj ko sem se prebudil po operaciji, sem pričel z uporabo 12 tablet MAP ter 3 tablet FHES na dan. Glede na vrsto poškodbe je bilo moje počutje v prvih dneh po operaciji prav dobro. Čeprav protibolečinskih tablet nisem užival, bolečine niso bile nikdar prehude.

Tri tedne po poškodbi sem prvič plaval v bazenu, povsem brez bolečin. Po nadaljnjih treh tednih sem pričel s poškodovano nogo delno dotikati tla, čeprav sem še naslednja dva meseca deloma uporabljal bergle. Zdravniki so bili navdušeni nad zelo hitro rehabilitacijo in zelo zdravim zaraščanjem rane. Nobenih težav mi takrat ni povzročalo niti zelo vroče poletje. Po treh mesecih ni bilo več nikakršnih težav. Oteklina pa je izginjala še nadaljnja tri leta. Pri tem sem opažal skokovito izboljšanje, ko sem občasno povečal dnevni odmerek FHES na 6 do 9 kapsul. Danes je stanje povsem v redu, le ob spremembah vremena se občasno pojavi rahla bolečina v gležnju.

Mislim, da je k hitremu okrevanju po poškodbi ter izjemno dobremu in hitremu celjenju kože najbolj pripomogel MAP.

V času rehabilitacije sem ob popolni telesni neaktivnosti pridobil nekaj odvečnih kilogramov. Ob pretežnem mirovanju in obilni domači prehrani, ki jo je mama skrbno pripravljala, to niti ni bilo čudno. Kasneje sem se odvečne teže znebil v enem mesecu ob lažji dieti (zmerna kosila in zaključek večerje najkasneje ob 19. uri), zmerni telesni aktivnosti in z uporabo 12 tablet MAP na dan.

Kakovost spremembe: izboljšanje
Starost: Odrasli od 20-49 let
Vrsta primera: Pričevanje uporabnika
22/08/2014
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN