Sladkorna bolnica bi rada shujšala

Facebooktwitter

Imam 65 let, težka sem 100 kg in imam že vsaj tri ali štiri leta diagnosticirano sladkorno bolezen tipa 2, ki je gotovo v neposredni zvezi z mojo preveliko telesno težo. Ta me tudi ovira pri gibanju, kar seveda povratno vpliva na bolezen.

Spomladi sem obiskovala predavanja dr. Iztoka Ostana in moram reči, da so me kljub moji nezaupljivosti do prehranskih dopolnil iz lekarne njegova predavanja prepričala.

Zdaj (julija 2014) že tri mesece uživam dnevno po 3 tablete MAP, po 3 požirke probiotika EM in po 12 tablet spiruline. Občutim več energije. Nisem prepričana, ali je to zaradi uživanja omenjenih dopolnil, saj so morda tudi drugi vzroki – morda prehod od pomladi na poletje (od aprila do julija).

Rada bi shujšala, a sem “lena” glede gibanja in bi potrebovala kako motivacijo, spodbudo, da se tega lotim sistematično. Vesela bi bila, če bi pri tem lahko sodelovala z dr. Ostanom.

Odgovor Iztoka Ostana:

Spoštovana gospa P.,

hvala za posredovano izkušnjo in za izkazano zaupanje. Žal nisem pristojen svetovati pri prehrani bolnic ali bolnikov, saj nisem zdravnik. Za tako pomoč je res primerno, da se obrnete na specializiranega zdravnika. V Sloveniji jih je več.

Osebno vam lahko posredujem le splošno informacijo o tem, kako v institutu INRC (Florida, ZDA) svetujejo, kako učinkovito hujšati ob uživanju MAP (namenjena je zdravim). Raziskave kažejo, da se ob njihovi metodi zmanjšajo nevarnosti, ki jih predstavlja hujšanje (lakota, ohlapnost kože, povrnitev telesne teže po končani dieti). Poglejte, prosim, na spletno stran http://www.institut-o.com/hujsanje-z-map.html.

Sem vas poklical na številko, ki ste jo pripisali. Morda kaj več o tem v razgovoru. Lep večer želim

Iztok Ostan

 

Kakovost spremembe: izboljšanje
Starost: Ni podatka
Vrsta primera: Pričevanje uporabnika
04/10/2014
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN