Z MAP na maraton

Facebooktwitter

Ravno danes sem star 51 let.

Ukvarjam se z rekreacijo. Trenutno je v ospredju kolesarjenje, pred leti sem pa tudi veliko tekel (vsaj toliko, da sem pretekel Ljubljanski maraton – 42 km).

MAP mi daje predvsem moč, zato ga zaužijem pred napornejšimi treningi in/ali maratonom. Izkušnja, ki jo želim deliti z vami, se nanaša prav na pretečeni Ljubljanski maraton. Takrat mi je bilo 42 let. Maraton je bil v nedeljo dopoldan. Moj zadnji obrok pred maratonom je bil v soboto zvečer. Eno uro pred maratonom sem zaužil petnajst “mapkov”, s seboj pa sem jih vzel še deset. Med tekom sem jih porabil še pet, preostalih pet “mapkov” pa je skupaj z menoj zaključilo maraton. Med samim maratonom mi ni bilo potrebno zaužiti ničesar drugega, razen potrebne tekočine, v cilj pa sem prišel mnogo manj izčrpan, kot sem pričakoval, da bom. S tem sem se prepričal, da je MAP, vsaj zame, resnično kvaliteten vir energije.

Pa mogoče še ena anekdota. Ko sem prijatelju priskrbel “mapke”, me je po treningu vprašal, kakšne “petarde” sem mu dal. Dejal je še, da se tako dobro na treningu še ni počutil.

MAP še vedno uporabljam in sem še vedno v dobri kondiciji. Kot sem napisal, ga ne jemljem redno vsak dan, temveč pred treningi ali maratoni. Ne vem, kaj bi šele bilo, če bi ga jemal vsak dan.  🙂

Toliko o mojih izkušnjah z MAP oziroma OKA.

 

Produkti: OKA (angl. MAP)
Kakovost spremembe: izboljšanje
Starost: Odrasli od 50-59 let
Vrsta primera: Pričevanje uporabnika
23/09/2015
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN

OBVESTILO!

Na tej strani uporabljeni izrazi  MAP, probiotiki EM in FHES niso komercialna imena dopolnil, pač pa označujejo le določene tipe produktov. Konkretni produkti teh tipov so se v času spreminjali. Nekatera pričevanja so bila pridobljena v preteklosti ali pa v tujini z nekoliko drugačnimi variantami produktov teh tipov, kot so sedaj v prodaji v Sloveniji. Na tej spletni strani objavljene informacije so zgolj informativnega značaja. V primeru bolezni ali nosečnosti so za svetovanje pri prehrani pristojni le zdravniki. Avtor ne prevzema odgovornosti za uporabo tu objavljenih informacij v zdravstvene namene.

Dr. Iztok Ostan

OBVESTILO!
Na tej strani uporabljeni izrazi  OKA, probiotiki EM in FHES niso komercialna imena dopolnil, pač pa označujejo le določene tipe produktov. Konkretni produkti teh tipov so se v času spreminjali. Nekatera pričevanja so bila pridobljena v preteklosti ali pa v tujini z nekoliko drugačnimi variantami produktov teh tipov, kot so sedaj v prodaji v Sloveniji. Na tej spletni strani objavljene informacije so zgolj informativnega značaja. V primeru bolezni ali nosečnosti so za svetovanje pri prehrani pristojni le zdravniki. Avtor ne prevzema odgovornosti za uporabo tu objavljenih informacij v zdravstvene namene.

Dr. Iztok Ostan
close-link