Začasne težave ob jemanju bio probiotika EM

Facebooktwitter

Pred časom sem dobil pismo gospe A.J.. Objavljam ga skupaj s svojim odgovorom in njenim naknadnim sporočilom:

Pred tremi tedni sva z možem kupila bio probiotik EM in ga pijeva dnevno po 3 zamaške (0,3 dl), načeloma pred obrokom. Mož vse dobro prenaša in se počuti dobro, jaz pa imam težave. Po par dneh sem imela rahel glavobol, bila sem utrujena, precej napihnjena, dnevno sem večkrat odvajala blato (redko) in imela rahle krče v želodcu oziroma trebuhu. Težave niso bile intenzivne, a zelo moteče. Zato sem jemanje prekinila in po nekaj dneh probiotik ponovno začela jemati, toda motnje so bile enake. Skrbela sem tudi za pitje vode. Odločila sem se prekiniti z jemanjem in vas prositi za nasvet, oziroma za usmeritev, kako naprej.
Z možem sva stara 68 let, vitalna, mladostna. Nimava težav, le jaz imam povišan krvni pritisk in jemljem zdravila. Skrbiva za uravnoteženo prehrano, prednost dajeva ribam in belemu mesu pred rdečim in pojeva precej zelenjave in sadja.
S probiotikom sva začela po vašem predavanju, ker naju je pritegnila vaša razlaga o probiotikih in sva ocenila, da je pametno poskusiti. V družini imamo vnuke, ki nam veselo prinašajo viruse, ki si jih podajamo od enega do drugega. Tudi zaradi tega sva se odločila, da poskusiva dvigniti odpornost z jemanjem probiotika EM.
Če boste prebrali moj mail in mi uspeli odgovoriti, vam bom hvaležna.”

Odgovor: “Začetne težave, ki jih imate pri uživanju probiotikov EM, ima cca 10 % uživalcev. Gre zelo verjetno za čistilno krizo. Probiotik razstruplja organizem, poleg tega se “staroselci” (obstoječe bakterije v črevesju) branijo pred novinci z ustvarjanjem več strupov (oksidantov) in tako nastanejo brbotanje, napihovanje, včasih celo driska. Mehka metoda premagovanja teh začetnih težav je pitje več vode (večkrat dnevno) z malo manj probiotika EM (zmanjšanje dnevnega odmerka) in vztrajanje. Nekateri pa to premagajo tako, da drastično povečajo odmerek probiotika EM (celo nad deciliter na dan).

Najvarneje pa je, da se krizam razstrupljanja izognemo. To storimo tako, da najprej okrepimo izločala z beljakovinami tipa OKA. To traja 2-3 tedne, če jemljemo od 5 do 8 tablet na dan. Tako je telo pripravljeno na naval strupov, ki nastane z uživanjem razstrupljevalnih probiotikov. Človek na pragu sedemdesetih let, čeprav je “korenina” kot ste vi, ima že zaradi let v jetrih in ledvicah le cca 30 % celic, ki jih je imel pri tridesetih. Izločala so pač pri nas starejših opešana. Ko se tako okrepimo z OKA, dodamo še probiotik EM, čez 14 dni pa še živo vodo tipa Hunza (z mineralnim praškom FHES). Ta program traja 3 mesece.

Imam veliko upanje, da bi s tem odpravili težave z virozami. Jaz jih že vrsto let nimam, pa sem ravno pozimi stalno med ljudmi, na predavanjih … FHES je izjemno dober, ko gre za premagovanje infekcij. Poglejte izkušnje na www.iztokostan.com in brošure za te produkte na https://iztokostan.com/knjiznica/#razdelek-brosure.”

Čez poldrugi mesec je gospa A. J. sporočila: Po dveh neuspelih poskusih s probiotikom EM sem upoštevala vaš nasvet in najprej jemala OKA nato pa uvedla EM, kot ste zapisali. Vse je v moje veselje potekalo dobro in brez problemov. Hvala.”

 

Kakovost spremembe: izboljšanje
Starost: Stari 60 let in več
Vrsta primera: Pričevanje uporabnika
22/05/2020
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN