Hujšanje z MAP in kratki posti

Facebooktwitter

Spoštovani,

en teden hujšanja z MAP-om po navodilih na vaši spletni strani mi ni odvzel kilogramov, pač pa sem 2kg pridobila. Držala sem se navodil.

Kaj zdaj?

Lep pozdrav, M.G.

 

Spoštovana gospa M.G.,

hvala za dragoceno izkušnjo. V Sloveniji ni veliko izkušenj s hujšanjem po navodilih inštituta INRC, ki so objavljena na spletni strani www.institut-o.com. Takega primera s to dieto še nisem srečal, zato je dragocen.

Problem pri običajnih shujševalnih kurah, na katerega opozarja prof. Maurizio Lucà-Moretti, je zastajanje vode, ki lahko v nekaterih primerih v času hujšanja povzroči celo povečanje telesne teže. Pravi, da je to povezano predvsem s pomanjkanjem beljakovin v prehrani. Telo to razume kot stradanje, pri katerem je za organizem najhuje, če mu zmanjkuje vode. Zato se poveča izločanje antidiuretičnega hormona, da telo zadržuje vodo. Dieta, ki ste se je držali, pa je sestavljena tako, da naj ne bi bilo te težave, ki je sicer pogostejša pri ženskah, ki imate boljši metabolizem kot moški. In vendar ste se v enem tednu zredili za 2 kg… Zakaj se je to pri vas zgodilo, ne vem.

Sprašujete, kaj zdaj. Verjetno vas zanima, kaj spremeniti, da se znebite kakega odvečnega kilograma na zdrav način. Ne vem zagotovo, a naj pojasnim svoje razmišljanje kar s svojim primerom.

Jaz sam in moji bližnji nimamo velikih težav s preveliko telesno težo, a kak odvečen kilogram se zlahka nabere. Osebno se težko odrekam delu hrane v daljšem obdobju, kar zahtevajo razne shujševalne diete, vključno z dieto INRC. Veliko lažje se dan ali dva postim. Tako že dolgo prakticiram po dan ali dva postna dneva na teden. Gre za posebno obliko polnovrednega posta, pri katerem je bistveno, da povečamo dnevni odmerek MAP na vsaj 15 tablet in na postni dan ne zaužijemo več kot 500 (ženske) ali 600 (moški) kalorij. Z enim postnim dnevom na teden učinkovito vzdržujemo težo, dva pa že pripomoreta, da se teža znižuje. To pravzaprav ni dieta, pač pa je lahko (trajen) način življenja.

Prilagam vam članek o raznih vrstah kratkih postov. Upam, da vam bo zanimiv. Če boste želeli, vam pošljem še dodatne informacije. Pravkar študiram to področje. Nabavil sem si več knjig zdravnikov o kratkih postih … Zelo obetavna spoznanja za hujšanje in za zdravje.

Lep dan želim

Iztok Ostan

 

 

Produkti: OKA (angl. MAP)
Kakovost spremembe: izboljšanje, poslabšanje
Starost: Ni podatka
Vrsta primera: Pričevanje uporabnika
04/08/2015
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN