Izkušnje športnika s kompletom dopolnil

Facebooktwitter

Sem moški pri devetintridesetih in dnevno delam z otroki (športno treniranje). Po naravi se rad gibam in poskušam 2-3 krat tedensko opraviti tudi enourni trening zase. Trening je kombinacija aerobne in anaerobne obremenitve. Ker živimo v okolju, kjer smo podvrženi stresu in vse več motečim dejavnikom, se sčasoma tudi telo izčrpa. Sam sem po daljšem naporu oziroma izpostavljenosti stresni situaciji dostikrat zaznal padec imunske odpornosti, kar se je kazalo kot herpes na ustnicah,  izčrpanost in počasna regeneracija.

Na priporočilo prijatelja in po prebrani literaturi sem preizkusil bio probiotik EM (trikrat dnevno po 0,2 dcl) in moram priznati, da sem že takoj zaznal boljšo prebavo. Kasneje pa sem opazil, da mi ocvrta jajca na oko ne povzročajo več težav kot prej, saj sem jih lahko normalno pojedel do konca, ne da bi me začelo stiskati v grlu. Probiotik EM sedaj doma pijemo že več kot eno leto.

No, in tako sem začel malo raziskovati in brati o dr. Iztoku Ostanu in njegovih dognanjih. Odločil sem se, da poskusim tudi optimalno kombinacijo aminokislin MAP (OKA) in FHES.

Že pred prvim intenzivnim treningom sem popil 3dl vode in kapsulo FHES z dvema tabletama MAP. Občutek, kako lahkotno sem opravil z napornim treningom, me je prepričal, da je to prava stvar. Po treningu sem popil še 3 tablete MAP s 3dl vode, v kateri sem raztopil kapsulo FHES. Bil sem utrujen, vendar zadovoljen. Naslednji dan sem pričakoval, da se bom (kot po navadi po intenzivnem treningu) pol dneva »sestavljal«, a sem se počutil dobro in nisem čutil utrujenosti.

Tako imam še sedaj ob enourni vadbi tak protokol, če je aktivnost daljša, pa odmerek tablet povečam na štiri. Sedaj jemljem to kombinacijo MAP in FHES okoli pet mesecev, ob dnevih brez treninga pa 3 tablete MAP in 1 kapsulo FHES. Počutim se zelo dobro, imam več energije in bolje se spopadam s stresnimi situacijami!

Omeniti še velja, da se mi na letošnjem dopustu ni pojavila alergija na sonce, ki me je sicer že dolgo mučila vsako poletje. Je to mogoče zaradi jemanja paketa učinkovin bio probiotika EM, MAP in FHES?

Z jemanjem vseh treh proizvodov bom vztrajal in ga toplo priporočam naprej.

Kakovost spremembe: izboljšanje
Starost: Odrasli od 20-49 let
Vrsta primera: Pričevanje uporabnika
07/09/2015
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN