Ko greš na tek…

Facebooktwitter

Sem 62-letni navdušen rekreativni tekač; pogosto se udeležim tudi maratonov. Prehranjujem se pretežno vegetarijansko, od mesa le enkrat na teden jem belo ribo, od ostalih živalskih živil pa še jajca, jogurt in sir. Že več let uporabljam optimalno kombinacijo aminokislin in zadnja leta tudi probiotik EM. Izkušnje imam tako s prejšnjo kot tudi s sedanjo različico probiotika. Pri obeh se je v začetku vonj blata izrazito poudaril, vendar sem že po nekaj dneh opazil blagodejni učinek. Menim, da bi moral vsakdo nekje v petih dneh jemanja opaziti razliko.

Ljudje nasploh še vedno premalo poznajo produkte kot sta OKA in probiotik EM. Tudi med tekači jih večina bolj pozna razne proteinske praške, kot pa optimalno kombinacijo aminokislin, ki bi jim bolj koristila. Pomena črevesja pa se še sploh večina premalo zaveda. Pred kratkim sem o tem prebral izjemno dobro knjigo Čarobno črevesje, ki jo vsem toplo priporočam.

Vem, da je treba imeti tudi to svojo »klet««poštimano«, probiotik EM pa je prav v funkciji reda »tam spodaj«. Med tekom je to še posebej pomembno. Dve uri poskakovanja telesa, pospeši dinamiko v črevesju. Ko greš na tek, zato ni dovolj, da se primerno opremiš samo na zunaj (copati, obleka…), moraš se tudi znotraj!

 

 

Kakovost spremembe: izboljšanje
Starost: Stari 60 let in več
Vrsta primera: Pričevanje uporabnika
16/11/2016
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN

OBVESTILO!
Na tej strani uporabljeni izrazi  OKA, probiotiki EM in FHES niso komercialna imena dopolnil, pač pa označujejo le določene tipe produktov. Konkretni produkti teh tipov so se v času spreminjali. Nekatera pričevanja so bila pridobljena v preteklosti ali pa v tujini z nekoliko drugačnimi variantami produktov teh tipov, kot so sedaj v prodaji v Sloveniji. Na tej spletni strani objavljene informacije so zgolj informativnega značaja. V primeru bolezni ali nosečnosti so za svetovanje pri prehrani pristojni le zdravniki. Avtor ne prevzema odgovornosti za uporabo tu objavljenih informacij v zdravstvene namene.

Dr. Iztok Ostan
close-link