Nekdanja vegetarijanka o uživanju vseh treh produktov

Facebooktwitter

Posredujem vam svoje izkušnje z jemanjem FHES, MAP in probiotika EM, ki sem jih vse začela jemati v decembru (2013) in jih (avgusta 2014) še vedno redno jemljem.

Dopolnila sem 45 let. Dolga leta sem bila vegetarijanka, kar pa sem sedaj opustila. Bolje se počutim ob občasnem uživanju mesa (1-2 x na teden). Posebnih zdravstvenih težav pred uživanjem teh prehranskih dopolnil nisem imela, razen rednih prehladov in viroz.

Vse tri produkte sem začela uživati decembra lani (2013), torej pred 10 meseci. Dnevni odmerki so takrat bili: 1-2 tableti MAP, 2-3 kapsule FHES, 2 krat po 0,3 do 0,4 dl (zjutraj in zvečer) probiotika EM.

Moje izkušnje z njimi so pozitivne:

FHES – Nad FHES sem navdušena. Zdi se mi, da imam veliko več energije, kot sem je že imela, sploh pozimi so mi kapsule občutno pomagale. Potrebujem tudi manj spanja. FHES še naprej redno jemljem, čeprav ne znam natančno izraziti, za kaj vse mi pomaga. Mislim pa, da ima zelo širok spekter učinkov. Opazno pa je vsekakor to, da ob jemanju FHES, MAP in probiotika, pozimi in na pomlad nisem bila niti prehlajena in nisem imela običajnih viroz. Skratka, menim, da se je moj imunski sistem zelo okrepil.

MAP – Jemljem ga bolj občasno, ne tako redno kot na začetku. Ni se mi zdelo potrebno, da bi ga jemala tako redno, še sploh tiste dni, ko uživam tudi meso.

Probiotik EM – Je nepogrešljiv. Jemljem ga vsak dan. Če se mi kdaj zdi, da bi lahko bila zaprta, ga vzamem tudi po trikrat (sicer zelo majhne količine, eno šilce ali samo pol, po občutku). Menim, da tudi probiotik pomaga pri izboljšanju moje odpornosti, saj pozimi nisem bila nič prehlajena, kot sem že omenila. Pri prebavi ni sprememb, saj je bila že prej zelo urejena, vendar je bilo takoj na začetku jemanja očitno, da je probiotik zelo učinkovit, saj je blato izgubilo vonj.

Na pomlad sem imela vneto oko, morala sem jemati celo antibiotike, ki pa sploh niso pomagali. Nato sem si oko enkrat ali dvakrat na dan pomazala s probiotikom; sicer je zelo peklo, a se mi je zdelo, da bi lahko pomagalo – in res je vnetje po nekaj dneh izginilo! Kdaj pa kdaj si namažem probiotik tudi na manjšo rano.

Kakovost spremembe: izboljšanje
Starost: Odrasli od 20-49 let
Vrsta primera: Pričevanje uporabnika
05/09/2014
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN