Polnovredni post: Večja gibčnost pri jogi že po prvem dnevu

Facebooktwitter

Sredi junija sem se odločila, da tudi sama preizkusim polnovredni post. Imam 65 let in nobenih posebnih zdravstvenih težav. Holesterol je sicer mejno povišan (5,1), rada bi tudi malo shujšala, a glavni razlog, da sem se odločila za postni dan, je bil pravzaprav nekak izziv. Že dolgo sem namreč vedela za polnovredni post, nisem pa vedela, ali bom zdržala en dan z le 500 kcal hrane.

Zjutraj sem spila probiotik EM in pojedla skodelico češenj, popoldan sem si pripravila zeleno solato s krompirjem. Ves dan sem pila vodo in vzela 2 tableti FHES in 15 tablet MAP (3 x po 5 tablet). Tudi zvečer sem spila kozarec vode s probiotikom EM.

Med postom nisem čutila večje potrebe po hrani. Vsa dnevna opravila sem opravljala brez posebnih problemov. Večjo težavo mi je predstavljalo le zadostno pitje vode. Naslednje jutro sem čutila rahel glavobol, ki je bil verjetno posledica premalo popite tekočine.

Dan po postu sem bila na jogi presenečena, s kakšno lahkoto sem opravila nekatere vaje (asane).

Čez teden dni sem post ponovila po enakem postopku, le zjutraj sem obrok češenj zamenjala z grobim zelenjavnim smutijem (3 dl) in čez dan sem spila več vode (2,5 l).  Glavobola po postu nisem imela. Počutila sem se odlično.

 

Kakovost spremembe: izboljšanje
Starost: Stari 60 let in več
Vrsta primera: Pričevanje uporabnika
05/07/2015
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN

OBVESTILO!

Na tej strani uporabljeni izrazi  MAP, probiotiki EM in FHES niso komercialna imena dopolnil, pač pa označujejo le določene tipe produktov. Konkretni produkti teh tipov so se v času spreminjali. Nekatera pričevanja so bila pridobljena v preteklosti ali pa v tujini z nekoliko drugačnimi variantami produktov teh tipov, kot so sedaj v prodaji v Sloveniji. Na tej spletni strani objavljene informacije so zgolj informativnega značaja. V primeru bolezni ali nosečnosti so za svetovanje pri prehrani pristojni le zdravniki. Avtor ne prevzema odgovornosti za uporabo tu objavljenih informacij v zdravstvene namene.

Dr. Iztok Ostan

OBVESTILO!
Na tej strani uporabljeni izrazi  OKA, probiotiki EM in FHES niso komercialna imena dopolnil, pač pa označujejo le določene tipe produktov. Konkretni produkti teh tipov so se v času spreminjali. Nekatera pričevanja so bila pridobljena v preteklosti ali pa v tujini z nekoliko drugačnimi variantami produktov teh tipov, kot so sedaj v prodaji v Sloveniji. Na tej spletni strani objavljene informacije so zgolj informativnega značaja. V primeru bolezni ali nosečnosti so za svetovanje pri prehrani pristojni le zdravniki. Avtor ne prevzema odgovornosti za uporabo tu objavljenih informacij v zdravstvene namene.

Dr. Iztok Ostan
close-link