Revmatoidni artritis 90-letne gospe in manj viroz v družini

Facebooktwitter

Moja mama je že od nekdaj bolehala za revmatoidnim artritisom. Imela je bolečine v sklepih, še posebej v zapestjih, zaradi česar ni mogla več brez pomoči razpreti mezinca in prstanca. To se je dogajalo konec leta 1999. V tistem času sem prebral vaš članek o FHES – mislim, da je bil objavljen v Auri – in že 9.1.2000 sem iz ZDA naročil ta produkt. Mama ga je redno uživala po eno do dve kapsuli na dan in že po štirinajstih dneh je lahko samostojno premikala prste.

Od takrat redno spremljam razvoj teh produktov. Mama pa še danes redno uživa FHES, večinoma po eno kapsulo na dan. Le včasih naredi krajšo prekinitev. V zadnjih letih občasno uživa tudi MAP. Kljub temu, da se ji zdravje počasi slabša – težave s srcem, pritiskom, gostoto krvi, … pa lahko večino stvari še vedno opravi sama, obiskuje delavnice za upokojence, kjer se ukvarja z ročnimi deli, občasno kaj postori na vrtu… Letos septembra bo dopolnila 91 let. Menim, da so omenjeni produkti bistveno pripomogli k ohranjanju njene vitalnosti in gibljivosti ter bistrega uma.

Na podlagi maminih izkušenj s FHES tudi moja družina občasno jemlje ta produkt, ponavadi takrat, ko se nas lotevajo virozna obolenja. Zanimivo je, da se bolezen večinoma sploh ne razvije, če se pa že, se hitreje pozdravimo. Sam vzamem MAP pred pričakovanimi večjimi fizičnimi napori. Po tem opažam boljši mišični tonus, večjo moč med samim delom in manjšo utrujenost. Ni mi pa še uspelo, da bi ga redno jemal daljše obdobje. Letos bom dopolnil 54 let.

Kakovost spremembe: izboljšanje
Starost: Odrasli od 50-59 let, Stari 60 let in več
Vrsta primera: Pričevanje uporabnika
09/08/2014
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN