Polnovredno postenje zlahka opravljeno

Facebooktwitter

Sem zdrav in vitek dvainpetdesetletnik, prehranjujem se z mešano hrano, živim pa zelo stresno. Pred izkušnjo polnovrednega postenja po metodi dr. Ostana sem se že postil do 3 dni ob gostih sokovih.

V Kriški vasi sem se po metodi Dr. Ostana postil tri dni in pol. Ob veliki količini vode in strogo odmerjenih obrokih z dnevno kalorično vrednostjo največ 600 kalorij sem jemal vsak dan še 15 tablet optimalne kombinacije esencialnih aminokislin OKA, po 2 kapsuli FHES in šilce probiotičnega napitka EM.

Postil sem se z lahkoto, še lažje kot doslej ob gostih sokovih. Med postom sem izgubil kilogram telesne mase, krvni pritisk se je nekoliko znižal (od 114/70 na 102/60). Na kratko pa tako:

  • Pred postenjem hud stres, slaba prebava, nervoznost
  • Vmes slabo spanje drugo noč
  • Po postu boljše počutje

Prilagam še izvide laboratorijskih preiskav, ki sem jih opravil pred postom in po njem.

Ref. vrednosti Pred postom Po postu
IGF-1 56 – 201 118
Glukoza 3,6 – 5,1 6,2 5,2
Inzulin 2 -29,5 7,9 <2
Holesterol 4,0 – 5,2 7,1 7,2
HDL-holesterol < 1,6 1,6 1,6
LDL-holesterol 2,0 – 3,5 5,1 5,0
B12 138 – 652 405
CRP <5 <5

 

Kakovost spremembe: izboljšanje
Starost: Odrasli od 50-59 let
Vrsta primera: Pričevanje uporabnika
29/01/2020
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN

OBVESTILO!

Na tej strani uporabljeni izrazi  MAP, probiotiki EM in FHES niso komercialna imena dopolnil, pač pa označujejo le določene tipe produktov. Konkretni produkti teh tipov so se v času spreminjali. Nekatera pričevanja so bila pridobljena v preteklosti ali pa v tujini z nekoliko drugačnimi variantami produktov teh tipov, kot so sedaj v prodaji v Sloveniji. Na tej spletni strani objavljene informacije so zgolj informativnega značaja. V primeru bolezni ali nosečnosti so za svetovanje pri prehrani pristojni le zdravniki. Avtor ne prevzema odgovornosti za uporabo tu objavljenih informacij v zdravstvene namene.

Dr. Iztok Ostan

OBVESTILO!
Na tej strani uporabljeni izrazi  OKA, probiotiki EM in FHES niso komercialna imena dopolnil, pač pa označujejo le določene tipe produktov. Konkretni produkti teh tipov so se v času spreminjali. Nekatera pričevanja so bila pridobljena v preteklosti ali pa v tujini z nekoliko drugačnimi variantami produktov teh tipov, kot so sedaj v prodaji v Sloveniji. Na tej spletni strani objavljene informacije so zgolj informativnega značaja. V primeru bolezni ali nosečnosti so za svetovanje pri prehrani pristojni le zdravniki. Avtor ne prevzema odgovornosti za uporabo tu objavljenih informacij v zdravstvene namene.

Dr. Iztok Ostan
close-link