Brez utrujenosti in bolečin po kolesarski dirki

Facebooktwitter

Odlomek iz knjige Ostan, I. (2013). Žive vode. Ljubljana: Ara.

»Star sem 54 let in se že vrsto let ukvarjam z vzdržljivostnimi športi (kolesarjenje, tek, tek na smučeh). Ker za te aktivnosti dosti treniram, velikokrat nastopijo po treningih bolečine v mišicah. V soboto sem pred dirko z gorskimi kolesi po nasvetu prijatelja vzel dve kapsuli antioksidanta FHES. Med dirko sicer nisem čutil nič posebnega, po končani dirki pa sem opazil, da ni bilo običajne utrujenosti in bolečin v mišicah. Imel sem občutek, da bi dirko lahko še dolgo nadaljeval, kljub temu da sem ves čas vozil na zgornji meji svojih zmogljivosti. Zato sem se odločil, da bom šel zvečer istega dne še na tek (trening za ljubljanski maraton). V načrtu sem imel daljši sproščen tek, vendar sem takoj po začetku teka začutil, da imam kljub dopoldanski tekmi noge zelo močne in nobenih bolečin v mišicah. Zato sem tempo teka dvignil na povprečje 4:45 minut na kilometer in razdaljo podaljšal na 16 km. Med tekom sem se odlično počutil, tako da sem trening z lahkoto opravil. Verjetno po zaslugi FHES.«

 

Produkti: FHES
Kakovost spremembe: izboljšanje
Starost: Odrasli od 50-59 let
Vrsta primera: Pričevanje uporabnika
29/10/2014
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN

OBVESTILO!

Na tej strani uporabljeni izrazi  MAP, probiotiki EM in FHES niso komercialna imena dopolnil, pač pa označujejo le določene tipe produktov. Konkretni produkti teh tipov so se v času spreminjali. Nekatera pričevanja so bila pridobljena v preteklosti ali pa v tujini z nekoliko drugačnimi variantami produktov teh tipov, kot so sedaj v prodaji v Sloveniji. Na tej spletni strani objavljene informacije so zgolj informativnega značaja. V primeru bolezni ali nosečnosti so za svetovanje pri prehrani pristojni le zdravniki. Avtor ne prevzema odgovornosti za uporabo tu objavljenih informacij v zdravstvene namene.

Dr. Iztok Ostan

OBVESTILO!
Na tej strani uporabljeni izrazi  OKA, probiotiki EM in FHES niso komercialna imena dopolnil, pač pa označujejo le določene tipe produktov. Konkretni produkti teh tipov so se v času spreminjali. Nekatera pričevanja so bila pridobljena v preteklosti ali pa v tujini z nekoliko drugačnimi variantami produktov teh tipov, kot so sedaj v prodaji v Sloveniji. Na tej spletni strani objavljene informacije so zgolj informativnega značaja. V primeru bolezni ali nosečnosti so za svetovanje pri prehrani pristojni le zdravniki. Avtor ne prevzema odgovornosti za uporabo tu objavljenih informacij v zdravstvene namene.

Dr. Iztok Ostan
close-link