Poročilo s polnovrednega postenja 3

Facebooktwitter

Pred kratkim sem se udeležila vodenega polnovrednega postenja v Kriški vasi po metodi g. Ostana.

Sem 56-letna, visoko izobražena, aktivna ženska. Moje življenje je dokaj stresno. Hranim se z mešano hrano; pogosto imam željo po sladkem. Moja telesna teža je za kar nekaj kilogramov višja od želene (indeks telesne mase 33,4).

Postenje sem poznala že prej: ob pitju vode sem se postila največ 10 dni, ob sokovih pa do 8 dni.

Ugotovila sem, da je polnovredno postenje zame veliko lažje od običajnega – rečem lahko, da sem se tokrat postila z veliko lahkoto.

Pred postom sem se sicer dobro počutila, vendar se sedaj še veliko bolje. Trebuh je zelo sproščen, ni nobene želje po sladkem niti po hrani, glava je bistra, telo lahkotno. Shujšala sem za en kilogram; indeks telesne mase je zdaj 32,4.

Pred postom in po njem sem si dala izmeriti vrednosti nekaterih pomembnih kazalcev zdravja:

  Pred postom Po postu Referenčne vrednosti za odrasle
IGF-1 94 63 45 – 173
Glukoza 5,1 4,7 3,6 – 6,1
Inzulin <2 <2 2 – 29,5
Holesterol 8,2 8,0 4,0 – 5,2
HDL holesterol 1,7 1,9 >1,6
LDL holesterol 5,6 5,4 2,0 – 3,5

 

 

 

Kakovost spremembe: izboljšanje
Starost: Odrasli od 50-59 let
Vrsta primera: Pričevanje uporabnika
09/01/2017
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN

OBVESTILO!
Na tej strani uporabljeni izrazi  OKA, probiotiki EM in FHES niso komercialna imena dopolnil, pač pa označujejo le določene tipe produktov. Konkretni produkti teh tipov so se v času spreminjali. Nekatera pričevanja so bila pridobljena v preteklosti ali pa v tujini z nekoliko drugačnimi variantami produktov teh tipov, kot so sedaj v prodaji v Sloveniji. Na tej spletni strani objavljene informacije so zgolj informativnega značaja. V primeru bolezni ali nosečnosti so za svetovanje pri prehrani pristojni le zdravniki. Avtor ne prevzema odgovornosti za uporabo tu objavljenih informacij v zdravstvene namene.

Dr. Iztok Ostan
close-link