Poročilo s skupinskega polnovrednega postenja – 2

Facebooktwitter

Skupinskega polnovrednega postenja v Kriški vasi konec septembra (2016) sem se udeležila zelo utrujena zaradi preobremenjenosti z delom. Imam 57 let, visoko izobrazbo z opravljeno specializacijo in živim razmeroma stresno.  Moja telesna teža je nekaj kilogramov nad idealno. Prehranjujem se z mešano hrano.  Doslej sem se že postila, največ 8 dni skupaj. Postenje mi ne povzroča težav in tako je bilo tudi tokrat; lahko rečem, da sem se postila z veliko lahkoto. Poleg vode sem vsak dan zaužila tudi za 500 kalorij hrane in spila po 15 tablet OKA, 2 kapsuli FHES in 0,3 dl probiotika EM.

V treh dneh sem shujšala za kilogram in pol in dosegla odlično počutje. Pred postom in po njem sem si dala pregledat kri; v spodnji preglednici objavljam izmerjene vrednosti.

Kazalec Pred postom Po postu Referenčne vrednosti za odrasle
IGF-1 163 187 45 – 173
Glukoza 5,4 5,2 3,6 – 6,1
Inzulin 10,1 3,7 2 – 29,5
Holesterol 8 7,8 4,0 – 5,2
HDL holesterol 2,1 1,9 >1,6
LDL holesterol 5,5 5,1 2,0 – 3,5
Trigliceridi 1,5 1,4 0,6 – 1,7
Vitamin B12 259 138 – 652

 

 

 

Kakovost spremembe: izboljšanje
Starost: Odrasli od 50-59 let
Vrsta primera: Pričevanje uporabnika
16/11/2016
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN

OBVESTILO!

Na tej strani uporabljeni izrazi  MAP, probiotiki EM in FHES niso komercialna imena dopolnil, pač pa označujejo le določene tipe produktov. Konkretni produkti teh tipov so se v času spreminjali. Nekatera pričevanja so bila pridobljena v preteklosti ali pa v tujini z nekoliko drugačnimi variantami produktov teh tipov, kot so sedaj v prodaji v Sloveniji. Na tej spletni strani objavljene informacije so zgolj informativnega značaja. V primeru bolezni ali nosečnosti so za svetovanje pri prehrani pristojni le zdravniki. Avtor ne prevzema odgovornosti za uporabo tu objavljenih informacij v zdravstvene namene.

Dr. Iztok Ostan

OBVESTILO!
Na tej strani uporabljeni izrazi  OKA, probiotiki EM in FHES niso komercialna imena dopolnil, pač pa označujejo le določene tipe produktov. Konkretni produkti teh tipov so se v času spreminjali. Nekatera pričevanja so bila pridobljena v preteklosti ali pa v tujini z nekoliko drugačnimi variantami produktov teh tipov, kot so sedaj v prodaji v Sloveniji. Na tej spletni strani objavljene informacije so zgolj informativnega značaja. V primeru bolezni ali nosečnosti so za svetovanje pri prehrani pristojni le zdravniki. Avtor ne prevzema odgovornosti za uporabo tu objavljenih informacij v zdravstvene namene.

Dr. Iztok Ostan
close-link