Pred krajšim polnovrednim postom znervirana in utrujena, po njem spočita in sproščena

Facebooktwitter

V preteklosti sem se že postila, največ osem dni, ob pitju napitkov (svežih sokov, čajev in bistrih zelenjavnih juh). Pred časom pa sem se v Kriški vasi udeležila triinpoldnevnega skupinskega polnovrednega postenja po navodilih g. Ostana.

Imam 57 let, visoko izobrazbo in stresno življenje. Pred postom sem se počutila zelo skurjeno, znervirano in utrujeno. Zaradi premajhnega delovanja ščitnice jemljem ščitnične hormone. Imam tudi povišan holesterol (6,6) in alergije. Ob višini 173 cm imam kakšen kilogram preveč; pred postom je tehtnica pokazala 81,7 kg.

Med polnovrednim postom sem jemala, poleg omejenega vnosa hrane, po 15 tablet optimalne kombinacije esencialnih aminokislin, po 2 kapsuli antioksidanta FHES in po 0,3 dl probiotika EM. Postila sem se z lahkoto, lažje kot prej ob napitkih.

Med postenjem sem izgubila dober kilogram in pol. Po postu sem se počutila spočito in sproščeno, nekoliko povišani krvni pritisk (140/85) pa se je znižal na 126/75.

Prilagam še nekaj laboratorijskih izvidov pred postom in po njem:

Pred postom Po postu Referenčne vrednosti za odrasle
IGF-1 131 97 45 – 173
Glukoza 5,6 5,1 3,6 – 6,1
Inzulin 7 2,5 2 – 29,5
Holesterol 6,6 6,5 4,0 – 5,2
HDL holesterol 1,6 1,6 >1,6
LDL holesterol 4,5 4,4 2,0 – 3,5

 

Kakovost spremembe: izboljšanje
Starost: Odrasli od 50-59 let
Vrsta primera: Pričevanje uporabnika
20/01/2020
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN

OBVESTILO!

Na tej strani uporabljeni izrazi  MAP, probiotiki EM in FHES niso komercialna imena dopolnil, pač pa označujejo le določene tipe produktov. Konkretni produkti teh tipov so se v času spreminjali. Nekatera pričevanja so bila pridobljena v preteklosti ali pa v tujini z nekoliko drugačnimi variantami produktov teh tipov, kot so sedaj v prodaji v Sloveniji. Na tej spletni strani objavljene informacije so zgolj informativnega značaja. V primeru bolezni ali nosečnosti so za svetovanje pri prehrani pristojni le zdravniki. Avtor ne prevzema odgovornosti za uporabo tu objavljenih informacij v zdravstvene namene.

Dr. Iztok Ostan

OBVESTILO!
Na tej strani uporabljeni izrazi  OKA, probiotiki EM in FHES niso komercialna imena dopolnil, pač pa označujejo le določene tipe produktov. Konkretni produkti teh tipov so se v času spreminjali. Nekatera pričevanja so bila pridobljena v preteklosti ali pa v tujini z nekoliko drugačnimi variantami produktov teh tipov, kot so sedaj v prodaji v Sloveniji. Na tej spletni strani objavljene informacije so zgolj informativnega značaja. V primeru bolezni ali nosečnosti so za svetovanje pri prehrani pristojni le zdravniki. Avtor ne prevzema odgovornosti za uporabo tu objavljenih informacij v zdravstvene namene.

Dr. Iztok Ostan
close-link